Het Lloydkwartier en de Rotterdamse haven

van Frans Blok

Het Lloydkwartier en de Rotterdamse haven van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 134680
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Het Lloydkwartier is een nieuwe Rotterdamse wijk die sinds het begin van deze eeuw is verrezen op voormalige haventerreinen.

De Schiehaven, Parkhaven en Sint Jobshaven werden gegraven rond 1900. Vanuit het Lloydkwartier vertrokken onder andere de passagiersschepen van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd naar Nederlands-Indië, maar ook de van de Batavierlijn naar Londen.

Vanaf de jaren zestig nam de bedrijvigheid langzaam af omdat veel havenactiviteiten werden verplaatst naar nieuwere, westelijker gelegen havens.

Centraal in dit beeld is de naar een ontwerp van Mei architecten verbouwde Schiecentrale te zien. Daarachter zien we de Nieuwe Maas en een gebied waar de havenactiviteiten nog steeds aanwezig zijn: de Waalhaven.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken