Het Noordereiland en de Nieuwe Maas, 's morgens vroeg

van Frans Blok

Het Noordereiland en de Nieuwe Maas, 's morgens vroeg van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 195674
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Het Rotterdamse Noordereiland is gelegen tussen de Nieuwe Maas en de Koningshaven. Door het graven van die laatstgenoemde haven werd het gebied in 1874 een eiland, dat vervolgens vrij snel opgevuld werd met stadsuitbreiding.

Een groot deel van de panden op het eiland is vooroorlogs maar de oost- en westpunt werd tijdens de meidagen van 1940 zo zwaar beschadigd dat de bebouwing daar nieuwer is (hier rechts in beeld)

Links op de achtergrond zien we nog De Hef, de voormalige spoorbrug over de Koningshaven; rechts zien we de Maastoren en enkele andere recente gebouwen op de Kop van Zuid

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken