Het Witte Huis en de Oude Haven, Rotterdam

van Frans Blok

Het Witte Huis en de Oude Haven, Rotterdam van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 118625
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Het Witte Huis in Rotterdam is ontworpen door architect Willem Molenbroek en werd geopend in 1898. Hoewel slechts 43 meter hoog was het lange tijd het hoogste kantoorgebouw van Europa. Het gebouw overleefde het bombardement van 1940 en een sloopvoorstel in de jaren zeventig en wordt nu algemeen beschouwd als een van de iconen van de stad.

Ook de Oude Haven, zoals de naam als doet vermoeden het oudste havenbekken van de stad, was er bijna niet meer geweest. In het basisplan voor de wederopbouw was op deze plek een grote verkeersrotonde voorzien. Gelukkig is die er nooit gekomen en is er rond de Oude Haven een populair uitgaansgebied ontstaan.

Het Witte Huis is hier te zien, weerspiegeld in het water van de Oude Haven, met een paar historische schepen om het af te maken.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken