Het geel van Van Gogh in Finse berken

- Werkcode: 21 209

Susan Hol over Het geel van Van Gogh in Finse berken

De kunstenaar Vincent van Gogh gebruikte heel veel geel in zijn kunstwerken. Zonnig geel. Het geel van de Zuid-Franse zomerse dagen. Fascinerend en prachtig, én inspirerend. Toen ik in Finland was, in de herfst, werd ik getroffen door datzelfde zonnige geel. De berkenbomen kleuren in dat seizoen knalgeel. Het hele landschap wordt erdoor opgelicht.
Natuurlijk heb ik talloze foto's gemaakt. Helaas laat een gewone foto te veel gewone dingen zien. De impressie, het overweldigende gevoel als je tussen die gele berken staat, komt niet op een foto. Om toch dat gevoel te vangen, ben ik mijn foto's gaan bewerken.
in dit werk zie je in de verticale lijnen de impressie van de boomstammetjes. De in elkaar overvloeiende gele vegen zijn de talloze knalgele berkenblaadje. De witte delen geven het licht weer. Door de herfst en vallend blad, verschijnen er open stukken in de boomkruinen. Links van het beeld heb ik als contrast een boompje met wat rood, goud, bruin en paars geplaatst. Hierdoor spat het geel extra sterk van het doek. De lichte kriskras-streepjes onderaan het beeld is van origine heel zacht, bijna lichtgevend, pluimgras.
Het beeld is ideaal als je wat zon in huis wilt halen!
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Vanaf ongeveer 1974 ben ik bijna dagelijks bezig met fotografie, tekenen (houtskool, grafiet, conté, krijt, inkt), schilderen, aquarelleren en/of collages maken. In al deze takken van beeldend werk heb ik veel uitgeprobeerd, mijn eigen weg gezocht, maar ook vaak les gehad van diverse professionals. Bij alles wat ik maak let ik vooral op vorm en kleur, compositie, schaduw en licht. De ene keer wordt het beeld daardoor heel minimalistisch, de andere keer juist enorm rijk. Het zijn vrijwel altijd kleine decors die een verhaal vertellen. Mijn insteek in mijn werk is: terug naar de basis, de plek waar rust en stilte heerst en van waaruit dingen groeien en in het daglicht verschijnen. Sinds 1990 exposeer ik zo nu en dan. Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Het geel van Van Gogh in Finse berken als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Het geel van Van Gogh in Finse berken

Koop dit digital art werk Het geel van Van Gogh in Finse berken van Susan Hol als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 21 209
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
110,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden