Een Werk aan de Muur shop

Het keurslijf van Johannes C. Verspronck - The fashion collection, No.

- Werkcode: 965 936

MadameRuiz over Het keurslijf van Johannes C. Verspronck - The fashion collection, No.

Een gewaagd portret met een twist naar het 'Portret van een meisje in het blauw' van Johannes Cornelisz. Verspronck uit de Rijkscollectie van het Rijksmuseum.

Het originele schilderij van Verspronck is zo lieflijk en teder en straalt kinderlijke onschuld uit. Maar het kind in tijden van de Gouden Eeuw in Nederland is helemaal niet zo kinderlijk als we zouden hopen. Het meisje van een rijke burgerfamilie wordt gedwongen in het keurslijf van haar welvarende ouders. Alles voor de uiterlijke schijn. Voor het portret van Verspronck poseert ze in de meest kostbare kleding en is ze behangen met dure sieraden. Geen kleding waarin je lekker kunt ravotten en kind kunt zijn.

Dit schilderij is een vertaling van hoe ik mij haar puberteit voorstel in een modern hedendaags jasje, met een vleugje punk. Ik kan me alleen maar voorstellen dat het keurslijf van perfectie en uiterlijke schijn, die we hedendaags ook via de social media tegenkomen, zal leiden tot rebellie.

Een stoer, rebels en abstract schilderij, ontwikkeld in een abstract expressionistische stijl middels fotocollage en schildertechnieken via digitale beeldbewerking.

De rebellie is terug te zien in de kleding, de houding en de compositie, die middels een diagonale lijn leidt tot disbalans en dynamiek in het keurslijf van het strakke kader van de lijst.

Op de scheidslijn van modern en ouderwets, lieflijk en stoer, eigentijds en zeventiende eeuws is hier een heerlijk speels, dynamisch en kleurrijk schilderij.
MadameRuiz profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door MadameRuiz

Ik ben MadameRuiz, en ben kunstenares van beroep. Ik hoop jou te mogen verblijden met mijn werk. Hier in mijn profiel, of bij jou aan de muur :) Allebei leuk!

Laat je me weten wat je van mijn werk vindt? Ik vind het leuk om met jou in contact te komen. Ook wanneer je een werk van mij in huis hebt ben ik natuurlijk reuze benieuwd naar het eindresultaat in jouw interieur.

Ik hou enorm veel van alles wat met kunst, cultuur en creativiteit te maken heeft. Ervaren, creëren, doceren en communiceren. Via taal, beeld, non-verbaal en via de muzikale stem.

Ik ben bekend geworden met mijn inkt portretten in opdracht. Mijn werk was voor het eerst voor een groot publiek te zien in het programma VTWonen Weer verliefd op je huis (februari 2021). Ik maak veel inkt portretten van én voor particulieren; van zwangerschapsportretten, huwelijksportretten, kindportretten, liefdesportretten en familieportretten tot portretten van huisdieren zoals honden, katten, paarden en vogels. Deze inkt portretten zijn overigens allemaal handwerk, getekend en geschilderd met oost indische inkt op aquarelpapier.

In mijn shop op werk aan de muur kun je mijn Digital Art bestellen. Omdat ik normaal gesproken vrijwel enkel in opdracht werk, is mijn autonome kunst via Digital Art echt een heerlijke experimentele uitlaatklep. Dit betekent dus ook dat ik lekker blijf experimenteren met schildertechnieken en collagetechnieken middels Photoshop. Hoewel ik dol ben op experimenteren, staat kwalitiet voorop

Alle werken van MadameRuiz


Waarom je kiest voor Het keurslijf van Johannes C. Verspronck - The fashion collection, No. als Art Frame

  • We kregen het thuis als een pakket die we nog in elkaar moesten zetten. Ik zag daar wel tegenop maar het ging super makkelijk. En het doek hangt mooi en strak. Wij zijn super tevreden klanten!
  • Hoge kwaliteit print
  • Eenvoudig wisselbaar
  • Akoestische functie

Het keurslijf van Johannes C. Verspronck - The fashion collection, No.

Koop dit digital art werk Het keurslijf van Johannes C. Verspronck - The fashion collection, No. van MadameRuiz als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 965 936
Kies het materiaal Meer informatie
Art Frame (Print op doek)
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
272,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.