Een Werk aan de Muur shop

Het oude raadhuis

- Werkcode: 607 411

Max ter Burg Fotografie over Het oude raadhuis

Velen beslissingen zijn hier genomen, maar niet alleen dat. De aubade tijdens koningsdag, de intocht van sinterklaas vonden hier plaats en vele huwelijken werden hier voltrokken. Een plaats met veel herinneringen.

***Winnaar tijdens de verkiezing “kunstenaar van het jaar” 2021 van de gemeente Rhenen.

Het commentaar van de jury:
Max ter Burgs werk viel op vanwege zijn uitnodigende karakter, en goede uitwerking van het thema. Hij laat het Oude Raadhuis baden in een verleidelijk zonlicht. Ter Burg: ‘Het Oude Raadhuis is ooit ontworpen als een statig gebouw. Daar zat eeuwenlang het stadsbestuur, en ook de rechtbank. Als burger kwam je er alleen binnen, als je er moest zijn. Meestal niet voor je plezier. Dat is veranderd. Het is tegenwoordig een plek die bruist, met het Stadsmuseum Rhenen er in, een VVV, een museumcafé en een prachtige tuin. Het monument van de ander is mijn monument geworden. En van ons allemaal in Rhenen!’

Ook de techniek van de jonge fotograaf kreeg lof van de jury. Je ziet een foto, zo vermeldt het bijschrift. Maar het kunstwerk lijkt wel gemaakt in kleurig krijt of aquarel. Daarmee is het net of de kijker nog meer het gebouw ingezogen wordt. Max ter Burg: ‘Ik loop graag in het ochtend- en avondlicht door de stad, op zoek naar speciale momenten. Ik houd van het spel van kleur. Het Oude Raadhuis lag er zo zonnig en uitnodigend bij, dat moest ik vastleggen met mijn camera.’
Max ter Burg Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Max ter Burg Fotografie

Ik ben Max ter Burg en kom uit het Utrechtse stadje Rhenen. In mijn vrije tijd fotografeer ik landschappen en stadsgezichten. Ik ben voor en na werktijd en in het weekend daarom vaak in Rhenen en omgeving met mijn camera te vinden!

De lente is mijn favoriete jaargetijde. De zon breekt dan langzaam door, de lichtval is prachtig en de natuur komt tot bloei met al haar kleurenpracht. Ik fotografeer het liefst in het vroege ochtend licht of in de avond. Ik houd van foto’s maken op bekende locaties, maar dan met een verrassende invalshoek.

Ik vind het belangrijk dat een foto een duidelijk onderwerp heeft en een bepaalde sfeer uitstraat. Een echte ‘Max ter Burg’ heeft een licht, kleurrijk, fris en vrolijk karakter met de nadruk in het midden van de foto, doorgaans genomen tijdens zonsopkomst of zonsondergang.

Alle werken van Max ter Burg Fotografie


Meer weten over Max ter Burg Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Het oude raadhuis op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Het oude raadhuis

Koop de foto Het oude raadhuis van Max ter Burg Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 607 411
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.