Het verdronken land van Saeftinghe

- Werkcode: 632 488

Jeroen Kleiberg over Het verdronken land van Saeftinghe

Het verdronken land van Saeftinghe: de grootschalige, schorrenwildernis, gelegen in het Schelde-estuarium, die aan de rand van land en zee overleeft. Zware stormvloeden in de 14e en 16e eeuw verslonden grote delen van het drooggelegde land en tijdens de 16e eeuwse Tachtigjarige Oorlog (de Nederlandse Onafhankelijkheidsoorlog) werden de dijken van Saeftinghe doorboord om het land onder water te zetten, in een poging om Antwerpen te verdedigen. De Westerschelde werd zo een uitgestrekt intergetijdengebied - het grootste in zijn soort in Europa!

Saeftinghe, met een oppervlakte van 3600 hectare (36 km2), is een uitgestrekt brak intergetijdengebied. Het geeft inzicht in hoe het oude Zeeuwse landschap er ooit zou hebben uitgezien, steeds wisselend met de eb en vloed van de getijden. Het water van de Westerschelde komt binnen en trekt zich bij elk getij terug via een systeem van kreken. De drie hoofdingangskreken vertakken zich naar Saeftinghe en vormen een dicht netwerk van kleinere kreken en geulen, waardoor het getijdenwater zich tot aan de zeewering kan uitstrekken. De Westerschelde is een estuarium, waar het zoete water van de Schelde zich vermengt met het zoute water van de Noordzee - dat maakt het water van de Westerschelde brak.

De slikken en begroeide kwelders vormen een toevluchtsoord voor vogels: tienduizenden vogels komen hier om te eten, te overwinteren en te broeden. In de loop der jaren zijn er meer dan 200 vogelsoorten geregistreerd!
Jeroen Kleiberg profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen Kleiberg

Laat je meenemen op een reis langs de mooiste plekken van de wereld. Mijn passie voor het buitenleven en minder bekende bestemmingen inspireert mij om de wereld te verkennen en vast te leggen in prachtige beelden. Van ongerepte natuur tot drukke stadsgezichten, elke locatie heeft zijn eigen unieke schoonheid.

Als ik de wereld niet op de fiets verken, fotografeer ik graag de skylines van de stad. Op https://www.bestemmingonbekend.nl publiceer ik mijn reisverhalenl. Check gerust mijn portfolio op https://www.jeroenkleiberg.com

Laat u inspireren door de unieke beelden die ik tijdens mijn reizen heb vastgelegd en haal een stukje van de wereld in huis door een foto te kopen die ik hier aanbied.

Alle werken van Jeroen Kleiberg


Waarom je kiest voor Het verdronken land van Saeftinghe op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Het verdronken land van Saeftinghe

Koop de foto Het verdronken land van Saeftinghe van Jeroen Kleiberg op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 632 488
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
104,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden