Een Werk aan de Muur shop

Het verdronken land van Saeftinghe

- Werkcode: 632490

Jeroen Kleiberg over Het verdronken land van Saeftinghe

Het verdronken land van Saeftinghe: de grootschalige, schorrenwildernis, gelegen in het Schelde-estuarium, die aan de rand van land en zee overleeft. Zware stormvloeden in de 14e en 16e eeuw verslonden grote delen van het drooggelegde land en tijdens de 16e eeuwse Tachtigjarige Oorlog (de Nederlandse Onafhankelijkheidsoorlog) werden de dijken van Saeftinghe doorboord om het land onder water te zetten, in een poging om Antwerpen te verdedigen. De Westerschelde werd zo een uitgestrekt intergetijdengebied - het grootste in zijn soort in Europa!

Saeftinghe, met een oppervlakte van 3600 hectare (36 km2), is een uitgestrekt brak intergetijdengebied. Het geeft inzicht in hoe het oude Zeeuwse landschap er ooit zou hebben uitgezien, steeds wisselend met de eb en vloed van de getijden. Het water van de Westerschelde komt binnen en trekt zich bij elk getij terug via een systeem van kreken. De drie hoofdingangskreken vertakken zich naar Saeftinghe en vormen een dicht netwerk van kleinere kreken en geulen, waardoor het getijdenwater zich tot aan de zeewering kan uitstrekken. De Westerschelde is een estuarium, waar het zoete water van de Schelde zich vermengt met het zoute water van de Noordzee - dat maakt het water van de Westerschelde brak.

De slikken en begroeide kwelders vormen een toevluchtsoord voor vogels: tienduizenden vogels komen hier om te eten, te overwinteren en te broeden. In de loop der jaren zijn er meer dan 200 vogelsoorten geregistreerd!
Jeroen Kleiberg profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen Kleiberg

Ik ben reisfotograaf uit Rotterdam met een passie voor het buitenleven en minder bezochte plaatsen. Als ik de wereld niet op de fiets verken, fotografeer ik graag de skylines van de stad. Ik ben de oprichter van https://www.bestemmingonbekend.nl waar ik mijn reisverhalen deel. Check gerust mijn portfolio op https://www.jeroenkleiberg.nl

Alle werken van Jeroen Kleiberg


Waarom je kiest voor Het verdronken land van Saeftinghe op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Het verdronken land van Saeftinghe

Koop de foto Het verdronken land van Saeftinghe van Jeroen Kleiberg op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 632490
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
94 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.