Historische dorpskerk van Grootschermer

van Photo Henk van Dijk

Historische dorpskerk van Grootschermer van Photo Henk van Dijk

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 621604
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
103 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Foto genomen vanuit een fluisterbootje op het water, prachtige voorjaarsdag!
De kerk van Grootschermer staat waarschijnlijk al vanaf het begin van de 14-de eeuw op dezelfde plaats. De oorspronkelijke “Suyytscermerkerk” stortte in 1612 tijdens een hevige storm in, evenals de kerk van Schermerhorn.
De huidige kerk is een protestantse zaalkerk van na de Reformatie. Doophek en banken staan loodrecht op de lengterichting van de zaal.
De zaalkerk van Grootschermer is grotendeels nog in oorspronkelijke staat. In 1978 werd hij grondig gerestaureerd, waarbij men heeft getracht de oude kleuren zoveel mogelijk terug te brengen. Ook het uurwerk werd toen gerestaureerd. De wijzerplaat aan de oostzijde is groter dan aan de westkant. Dat is zo omdat de boeren vroeger vanuit de polder de tijd moesten kunnen zien.
Historietekst van https://www.dorpskerkgrootschermer.nl/

Dit werk wordt aangeboden door Photo Henk van Dijk

Photo Henk van Dijk profielfotoFotografie doe ik al jaren, sinds ik mijn eerste spiegelreflexcamera kocht. Favoriete onderwerpen zijn landschappen en vogels. Maar ook voor andere onderwerpen ga ik graag de uitdaging aan om deze bijzonder vast te leggen.

De foto's hier zijn slechts een selectie van mijn totale verzameling, heb je specifieke wensen of ideeën, laat het me weten, bijvoorbeeld via mijn eigen website of Instagram, waar je mij natuurlijk ook kunt volgen.

Alle werken