Husavik Harbour

- Werkcode: 306 430

Lex Schulte over Husavik Harbour

De haven van Husavik, IJsland, in het avondlicht. Húsavík is een kleine stad in de gemeente Norðurþing in het noorden van IJsland aan oostkust van de Skjálfandi baai. Húsavík betekent zoiets als huizenbaai, en de naam is al meerdere eeuwen oud. De Zweedse zeeman Garðar Svavarsson stuitte, na door een storm afgedreven te zijn, omstreeks het jaar 875 onverwachts op het land. Hij ging aan land, bouwde zich een onderkomen en verbleef daar slechts één winter. Deze plek noemde hij Húsavík (zie Geschiedenis van IJsland). Er wonen ongeveer 2200 mensen (2013) in Húsavík. De inkomsten van het stadje komen voornamelijk uit de visserij en toerisme. Met name is het bekijken van walvissen vanuit vissersbootjes op volle zee een attractie. Er is ook een klein beetje lichte industrie. Húsavík heeft een houten kerk, gebouwd in 1907, en volgens vele IJslanders is dat de mooiste houten kerk van IJsland.
Lex Schulte profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Lex Schulte

Ik ben een leraar met een hobby die het leuk vindt om te delen wat hij heeft gemaakt.

Volg mij ook op instagram en facebook

Shotbylex

Alle werken van Lex Schulte


Meer weten over Lex Schulte?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Husavik Harbour op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Husavik Harbour

Koop de foto Husavik Harbour van Lex Schulte op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 306 430
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
117,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden