Een Werk aan de Muur shop

IJssel Uiterwaarden.

- Werkcode: 333 896

Sran Vld Fotografie over IJssel Uiterwaarden.

IJssel
“De mooiste rivier van Nederland” zo wordt de IJssel bestempeld doorJac P. Thijsse. En ook door tegenwoordige natuur kenners. De aftakking van deRijn loopt van Westervoort naar Kampen het IJsselmeer in. De IJssel is een natuurlijk meander en de rivier, met een typische slinger bij Brummen. Het water volgt het dal tussen Veluwe en Salland. De IJssel is een belangrijke internationale handels route van af de tijd van de Hanze. Om handel te
kunnen drijven werden havens aan gelegden koopmans huizen en pakhuizen gebouwd, prachtige historische gebouwen.

Cortenoever
Cortenoever is een van de best bewaarde kronkelwaardenlandschappen van Nederland. De IJssel kronkelt bij Brummen in een grote bocht om Cortenoever. Het heeft diepe geulen en hoge ruggen met
hoogt verschillen tot wel 3 meter. Bi j Cortenoever was een doorwaade plek van de IJssel. Daar om liep de handelsweg van het westen van Nederland naar Duitsland via Hall, over de IJssel bij Cortenoever naar het landder Saksen en vervolgens naar Duitsland.
Bewoners van Cortenoever zijn gewend om met hoog water te leven. Als het water in Keulen een meter steeg, dan steeg het water bi j Brummen /Cortenoever drie dagen later 30 cm. Om de druk op de dijk te verminderen werd soms de sluis in de Bakkersdijk opengezet, in overleg met de bewoners op de Weg naar’t Ganzenei. De kinderen gingen dan met de boot naar school. In 1920 en in 1926 stond het water het hoogste, tot in de Gasfabriekstraat en beleefde Brummen haar eigen
Sran Vld Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Sran Vld Fotografie

Inspired by the beauty of nature. Finding the quality of life in the small things around me. Capture precious moments in pixels.

Alle werken van Sran Vld Fotografie


Waarom je kiest voor IJssel Uiterwaarden. als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

IJssel Uiterwaarden.

Koop de foto IJssel Uiterwaarden. van Sran Vld Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 333 896
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
61,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.