• IJsselmeer van Jan vd Knaap thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 400196

IJsselmeer

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
IJsselmeer van Jan vd Knaap

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Het IJsselmeer vanaf de Afsluitdijk richting Kornwerderzand in Friesland. Ik kom nooit over de Afsluitdijk, maar toen ik dit beeld zag met die enorme watermassa en die wolkenpartij erboven, moest ik deze foto wel maken. In de verre verte is de kust van Friesland te zien.
Het IJsselmeer is uit de Zuiderzee ontstaan na de voltooiing van de Afsluitdijk in 1932. De Afsluitdijk is een waterkering tussen Den Oever (Noord-Holland) en Zurich (Friesland) die tussen 1927 en 1932 werd aangelegd in het kader van de Zuiderzeewerken. Aanleiding was de watersnoodramp van 1916 die onder meer Waterland, Marken en Purmerend onder water zette. Met de voltooiing van de Afsluitdijk werd het IJsselmeer een binnenzee. Het totale oppervlak bedraagt 1133 m2.

Over Jan vd Knaap

Jan vd Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken