In zacht ochtendlicht komen de details in het verenkleed het best tot hun recht. De blauwe veren bevatten geen pigment maar verstrooien het licht op een dusdanige manier, dat wij alleen het blauw waarnemen, dit wordt het Tyndall effect genoemd. Onder andere lichtomstandigheden, bijvoorbeeld fel zonlicht, kan het verenkleed soms meer richting groen neigen.
Dit schitterende ijsvogelmannetje toont zijn prachtige blauwe rug tijdens het vissen. Hij laat hier mooi zien waarom ze bijnamen gekregen hebben als vliegende edelsteen en beekjuweel.
![]()
Dit werk wordt aangeboden door IJsvogels.nl - Corné van Oosterhout
IJsvogelopnamen in de hoogste kwaliteit, uitermate geschikt voor de allergrootste afdrukken.
In mijn uitgebreide collectie vind je meer dan 250 ijsvogelfoto's in allerlei kleurtinten, zodat er voor elk interieur een passend werk gevonden kan worden.
Meer dan 25 jaar ben ik betoverd door dit wondertje der natuur, de ijsvogel.
Door gebruik te maken van vaste schuilhutten om mijn onderwerpen in alle rust te kunnen fotograferen, worden de dieren niet verstoord, wat zich terug laat zien in een rustige houding en natuurlijk gedrag.
Ook in de beeldkwaliteit wordt deze aanpak uitbetaald, een korte afstand tot het onderwerp en de gebruikte professionele apparatuur van Nikon, leiden tot een optimaal technisch resultaat en de mogelijkheid om het werk op elk denkbaar formaat te laten afdrukken.
267 929