IJsvogel

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 516264
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
149 gratis verzending!

Omschrijving

Een opname van dit mooie, bijna volwassen, vrouwtje, gemaakt met een 85mm lens, om zo het landschap waarin ze zit zichtbaar te maken. Het kostte wel de nodige weken voorbereiding, om het kleine vogeltje toch beeldvullend te fotograferen dient de camera erg dichtbij te staan, de afstand is minder dan een meter. Aangezien ijsvogeltjes erg schuw kunnen zijn (een uitzondering daargelaten), heb ik de camera in een speciaal koffertje gebouwd, welke is voorzien van schuim om het geluid te dempen. Alsnog duurde het enkele dagen voor ze gewend was en op haar gemak voor het koffertje wilde poseren. Uiteindelijk lukte het na enkele weken om haar vast te leggen zoals ik wilde, met mooi zacht licht, waar haar kleuren het beste uitkomen.

Over IJsvogels.nl - Corné van Oosterhout

IJsvogels.nl - Corné van Oosterhout profielfotoWelkom in de fotoshop van IJsvogels.nl, in de webshop vind je een selectie van mijn werk. Op mijn websites ( https://www.ijsvogels.nl en https://www.kneeke.com) vindt je meer van mijn werk. Wanneer een opname (nog) niet in de fotoshop aanwezig is en je bent toch geïnteresseerd, neem dan via email contact op.
Over mij: al meer dan 20 jaar ben ik betoverd door de schoonheid en het interessant gedrag van een van onze mooiste vogels, de ijsvogel. Het is mijn passie dit wondertje der natuur op een zo mooi mogelijk en technisch zo hoog mogelijk niveau vast te leggen.

In mijn uitgebreide collectie vind je meer dan 100 ijsvogelfoto's in allerlei kleurtinten, zodat er voor elk interieur een passend werk gevonden kan worden.

Door niet achter het onderwerp aan te 'jagen', maar gebruik te maken van vaste schuilhutten om mijn onderwerpen in alle rust te kunnen fotograferen, worden de dieren niet verstoord, wat zich terug laat zien in een rustige houding en natuurlijk gedrag.
Ook in de beeldkwaliteit wordt deze aanpak uitbetaald, een korte afstand tot het onderwerp en de gebruikte professionele apparatuur van Nikon, leiden tot een optimaal technisch resultaat.

Alle werken