IJsvogel

- Werkcode: 881 810

Fotojeanique . over IJsvogel

Deze foto heeft een Rode Ster Award ontvangen van Columbus Travel Magazine.

Twee jaar geleden ontdekte ik deze ijsvogel vlakbij mijn huis in Westerwolde (Groningen). Het bleek een regelmatige gast op die plek in de wintermaanden. Dit ontdekte ik toen ik aan een nieuwe baan begon, waardoor ik elke dag twee keer langs deze plek kwam rond dezelfde tijd. Het ijsvogeltje zat vlakbij de brug. De volgende keer dat ik daar langs liep, zocht ik weer naar het vogeltje. En ja hoor, daar zat hij weer! De keer daarna nam ik mijn camera mee. Helaas (en uiteraard...) was de ijsvogel er niet. En zo is dit een tijdje door gegaan. Als de ijsvogel er wel was en ik mijn camera bij me had, kon ik niet dichtbij genoeg komen om een fatsoenlijke foto te maken, ijsvogels zijn ontzettend schuw.

Na een aantal keren voor niets uren in de kou te hebben gezeten, was het me nog niet gelukt het vogeltje op de foto te krijgen. Ik wist nog niet wat zijn vaste plekjes en tijden waren. Maar na twee winters zijn regelmatige visplekjes in kaart brengen en wat onderzoek, had ik deze keer wat meer achter de hand dan alleen geluk. Ik had mijn camera beschut opgesteld achter een boom vlakbij de paal waarvan ik wist dat hij daar vaak kwam vissen. Ik heb de camera op afstand bediend met mijn telefoon. En toen was het mezelf een paar meter verderop verstoppen en wachten op het vogeltje. Wat is het dan spannend als je naar het beeld kijkt op je telefoon... een lege paal... zou hij daar straks op komen zitten? Zou h
Fotojeanique . profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Fotojeanique .

Al van kleins af aan ben ik gefascineerd door dieren en de natuur waarin ze leven.
Deze onderwerpen zijn dan ook altijd terug te vinden in mijn foto's. Ik heb de opleidingen tot manager dierverzorgster en beroepsfotograaf gevolgd en ben sinds 2020 professioneel fotograaf met mijn eigen bedrijf. Op mijn reizen fotografeer ik graag bijzondere dieren en plekken. Twee van die foto's is door National Geographic uitgekozen om in hun scheurkalender te mogen staan. Mijn foto's worden verder o.a. gepubliceerd in boeken en tijdschriften in binnen en buitenland zoals Columbus Travel Magazine en GezondNu. Als u een foto van mij koopt voor aan de muur dan wil ik u bij deze bedanken en heel veel plezier toewensen met de foto! Wilt u meer over mij weten of zien of er andere foto's zijn die u aan uw muur zou willen hebben? Kijk dan op mijn website https://www.fotojeanique.com

Alle werken van Fotojeanique .


Waarom je kiest voor IJsvogel op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

IJsvogel

Koop de foto IJsvogel van Fotojeanique . op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 881 810
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
69,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden