Een Werk aan de Muur shop

Illusie

- Werkcode: 1 030 301

Ellen Borggreve over Illusie

Prehistorisch uitziende oude boomstam met blootgelegde wortels in een bosgebied op de Veluwe

Toen ik deze bomen voor het eerst zag, benam het me de adem. Het lijken wel overblijfselen uit een vervlogen tijd, majestueus van omvang en zeer indrukwekkend. Het doet me denken aan hoe kort ons leven is in vergelijking met de levensduur van deze reuzen. Ik was echt onder de indruk van deze boom met zijn oog in de lucht, maar zodra ik een foto wilde maken, bleek dat mijn camera's batterij leeg was. Ik had ook mijn andere camera met maar één vaste lens bij me. Ik haalde die uit de tas, maakte drie foto's en ook die batterij was op. Het was een van die dagen dat ik denk dat iets wil dat ik gewoon van het landschap geniet en geen foto's maak. Ik heb echter wel deze foto gemaakt omdat de ouderdom van deze boom me direct aansprak. De kleuren van zijn stam zijn gedempt en oud, maar op een bepaalde manier was hij de hoofdpersoon in dit bos, ook al leefde hij niet meer. Zijn aanwezigheid was immens.
Ellen Borggreve profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Ellen Borggreve

Ellen Borggreve is een landschapsfotograaf en auteur van o.a. Woodscapes en Praxisbuch Wälder fotografieren. Ze is geboren en getogen in de bossen van de Veluwe waar haar liefde voor bomen ontstaan is. Naast bossen fotografeert ze echter ook graag de Nederlandse kust.

De focus ligt op verstilde scenes die buiten de realiteit van alledag lijken te liggen, zonder mensen in beeld, waarbij onderwerpen die op het punt staan te verdwijnen vaak het onderwerp zijn. Het vluchtige van patronen in het zand, maar vooral ook oude woudreuzen die door klimaatverandering in razend tempo verdwijnen.

Ellen is een awarded photographer op 1x en is in 2019 door Photoblog uitgeroepen tot één van werelds beste landschapsfotografen. Haar werk is gepubliceerd in boeken, Natuurfotografie Magazine, Focus, Landscape Photography Magazine, On Landscape en vele andere publicaties. Ze deelt haar kennis mede opgedaan tijdens haar lange carrière als soft sculpture artist en designer in combinatie met meer dan 40 jaar ervaring in fotografie in de vele artikelen die ze schrijft voor oa Landscape Photography Magazine en ook haar eigen blog. Daarnaast geeft ze graag les waarbij ze de individuele visie van fotografen voorop stelt.

Alle werken van Ellen Borggreve


Waarom je kiest voor Illusie op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Illusie

Koop de foto Illusie van Ellen Borggreve op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 030 301
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
131,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.