Inverness Castle in Schotland

- Werkcode: 801 812

Arja Schrijver Fotografie over Inverness Castle in Schotland

Het Inverness Castle is een victoriaans kasteel in het centrum van de stad Inverness in Schotland. Het is gebouwd in de jaren dertig van de negentiende eeuw en staat op Castle Hill, dat uitkijkt op de rivier de Ness. Castle Hill is een plek waar al sinds 1057 verschillende kastelen hebben gestaan, waaronder een middeleeuws fort. Het huidige gebouw is ontworpen door maar liefst drie architecten die ieder een eigen deel van het kasteel onder handen hebben genomen. Ze hebben gezorgd dat de kenmerken van een fort bewaard zijn gebleven, met torens in allerlei vormen (rechthoekig, vierkant, rond, achthoekig).

Tot in 2020 diende het kasteel als gerechtsgebouw en daarmee was het helaas ook grotendeels ontoegankelijk voor publiek. Het enige deel dat je momenteel (2021) wel kunt bezoeken is de noordelijke toren (de grote achthoekige toren links op de foto). Het is ingericht als museum, waarbij je op elke verdieping uitleg krijgt over lokale verhalen. Zo ook over St Columba die een monster van de rivier de Ness had verbannen. Het begin van de bekende legende. Neem vooral ook een kijkje bovenop de toren, waar je een mooi uitzicht rondom hebt op de rivier en de omgeving.

In de toekomst zal je meer dan alleen de toren van het kasteel kunnen bezoeken. Er liggen plannen om het kasteel om te vormen tot een groot nieuw cultureel centrum en museum waar nationale en internationale tentoonstellingen plaatsvinden en waar de cultuur en het erfgoed van de Schotse Hooglanden getoond worden.
Arja Schrijver Fotografie profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Ik maak graag foto’s van de natuur, van kleurrijke bloemen tot de uitgestrekte landschappen van Schotland en Noorwegen. Foto's van Europese steden vind je ook in mijn shop. Wat voor foto's het ook zijn, ik creëer ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

Alle werken van Arja Schrijver Fotografie


Meer weten over Arja Schrijver Fotografie?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Inverness Castle in Schotland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Inverness Castle in Schotland

Koop de foto Inverness Castle in Schotland van Arja Schrijver Fotografie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 801 812
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
135,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden