Iris Ensata (Japanse iris)

van Susan Hol

Iris Ensata (Japanse iris) van Susan Hol

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 842774
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
115 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

In onze tuin bloeit elk jaar een prachtige Japanse iris. De bloemen zijn schitterend, enorm (soms wel tot 20 cm doorsnee) en hebben diverse tinten paars. De bloem heeft een klein geel hart. Op het hoogtepunt van de bloei (1 juni 2021) heb ik, in de vroege ochtendzon, de irissen van alle kanten gefotografeerd. Uit alle foto's heb ik de beste geselecteerd. Daarna begon het schilderen van de achtergrond, wekenlang, pixel voor pixel, om de irissen, stelen en het groene blad heen. Het resultaat is nu dat de irissen in hun volle glorie, zonder storende factoren, staan te stralen. Een leuk weetje: deze plant doet het ontzettend goed aan de vijverrand, maar wij hebben helemaal geen vijver. De plant staat in de moestuin. De bodem van Chaugey, FR, is wel vrij rotsachtig en daarom misschien behoorlijk vochtig.

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Susan Hol profielfotoLaatste EXPO's 21 maart-13 juni 2020, Veenendaal (NL); 8 april-1 juli 2018, Berlicum (NL); 17-19 augustus 2018, Chaugey (France). Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken