Iris Ensata (Japanse iris)

- Werkcode: 842 774

Susan Hol over Iris Ensata (Japanse iris)

In onze tuin bloeit elk jaar een prachtige Japanse iris. De bloemen zijn schitterend, enorm (soms wel tot 20 cm doorsnee) en hebben diverse tinten paars. De bloem heeft een klein geel hart. Op het hoogtepunt van de bloei (1 juni 2021) heb ik, in de vroege ochtendzon, de irissen van alle kanten gefotografeerd. Uit alle foto's heb ik de beste geselecteerd. Daarna begon het schilderen van de achtergrond, wekenlang, pixel voor pixel, om de irissen, stelen en het groene blad heen. Het resultaat is nu dat de irissen in hun volle glorie, zonder storende factoren, staan te stralen. Een leuk weetje: deze plant doet het ontzettend goed aan de vijverrand, maar wij hebben helemaal geen vijver. De plant staat in de moestuin. De bodem van Chaugey, FR, is wel vrij rotsachtig en daarom misschien behoorlijk vochtig.
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Vanaf ongeveer 1974 ben ik bijna dagelijks bezig met fotografie, tekenen (houtskool, grafiet, conté, krijt, inkt), schilderen, aquarelleren en/of collages maken. In al deze takken van beeldend werk heb ik veel uitgeprobeerd, mijn eigen weg gezocht, maar ook vaak les gehad van diverse professionals. Bij alles wat ik maak let ik vooral op vorm en kleur, compositie, schaduw en licht. De ene keer wordt het beeld daardoor heel minimalistisch, de andere keer juist enorm rijk. Het zijn vrijwel altijd kleine decors die een verhaal vertellen. Mijn insteek in mijn werk is: terug naar de basis, de plek waar rust en stilte heerst en van waaruit dingen groeien en in het daglicht verschijnen. Sinds 1990 exposeer ik zo nu en dan. Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Iris Ensata (Japanse iris) op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Iris Ensata (Japanse iris)

Koop dit digital art werk Iris Ensata (Japanse iris) van Susan Hol als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 842 774
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden