Kale, oude bomen in Deadvlei, Namibië

- Werkcode: 179 144

Rietje Bulthuis over Kale, oude bomen in Deadvlei, Namibië

Kale bomen in Deadvlei, Namibië. Dodevlei.
De Dodevlei is een witte kleivlakte vlak bij de bekendere Sossusvlei, in het Namib-Naukluft National Park in Namibië.
De Dodevlei of Dode vallei is omgeven door de hoogste duinen ter wereld! waarvan de hoogste 300 tot 400 meter hoog is, en op een zandstenen terras ligt. De kleivlakte werd gevormd na regenval toen de rivier de Tsauchab overstroomde en buiten haar oevers trad, wat zorgde voor ondiepe poelen waar in de overvloed aan water de acacia's (bomen) konden groeien.
Toen het klimaat veranderde werd het gebied geteisterd door droogte, zandduinen omringden de vlakte waardoor de waterstroom van de rivier geblokkeerd werd en droogviel. Omdat er te weinig water bij de bomen kwam zijn die gestorven, hoewel er een paar plantensoorten wel kunnen overleven op het vocht uit de ochtendmist en de weinige regenval (bijvoorbeeld de salsola en inara). De overgebleven skeletten van de bomen, die ongeveer 900 jaar oud zouden zijn, zijn zwartgeblakerd door de zon. Bizar en mooi tegelijk. Hoewel ze niet versteend zijn, vergaan ze niet omdat het te droog is.
Een indrukwekkend en inmiddels iconisch beeld. Prachtig als de zon op de duinen in de achtergrond schijnt.
Het gebied is alleen toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Als je tijdens zonsop- of ondergang wilt fotograferen moet je een accommodatie binnen de hekken boeken.
Rietje Bulthuis profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Rietje Bulthuis

Ik fotografeer graag natuur en landschappen. Reizen is mijn passie. Mijn reisfoto's zijn puur en natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk om creatieve effecten toe te voegen, of nieuwe ontwerpen te maken, zo ontstaat digitale kunst. Ook kunst- en cultuuruitingen in andere landen hebben mijn belangstelling. Ik heb in mijn shop veel albums aangemaakt: panoramafoto's, landschappen, dieren, mensen, bloemen, diverse landen, boeddha's en nog veel meer. Er is ook een album met mijn favorieten. Naast fotografie houd ik me bezig met beeldhouwen en voorheen ook met schilderen. Mijn andere werk is te zien op http://www.rietjebulthuis.nl Wil je een foto downloaden? Dat kan, ik bied mijn foto's aan op: http://www.istockphoto.com/nl/portfolio/rbulthuis. Hier vind je ook andere foto's die minder geschikt zijn als afbeelding aan de muur.

Alle werken van Rietje Bulthuis


Waarom je kiest voor Kale, oude bomen in Deadvlei, Namibië op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Kale, oude bomen in Deadvlei, Namibië

Koop de foto Kale, oude bomen in Deadvlei, Namibië van Rietje Bulthuis op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 179 144
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
106,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden