Een Werk aan de Muur shop

Kasteel Bouvigne

- Werkcode: 840 352

Jeroen de Jongh over Kasteel Bouvigne

Kasteel Bouvigne in de Nederlandse provincie Noord-Brabant ligt even buiten de wijk het Ginneken en vlak bij het Mastbos ten zuiden van Breda. Erachter ligt het Markdal.

Het is onbekend hoe oud het kasteel precies is en hoe het er oorspronkelijk heeft uitgezien. Vanaf 1494 was er op het goed De Boeverie sprake van een omwaterd stenen huis nabij de daar al gelegen grote en kleine hoeve. De kleine hoeve stond bij de kruising van de Duivelsbruglaan en de Bouvignelaan maar ging in vlammen op tijdens de belegering van Breda door Spinola in 1624. De grote hoeve was sinds 1614 eigendom van de Prinsen van Oranje en sinds 1881 van de staat. In 1941 werd de boerderij door een V1-raket verwoest maar later herbouwd.

Er zijn drie verschillende tuinen, alle voorzien van beelden:

* Een Franse tuin, op initiatief van mr. Leopold de Bruyn (de toenmalige eigenaar) rond 1913 aangelegd.
* Een Engelse tuin, aangelegd rond 1920. In het midden staat een kapel die in 1932 gebouwd is door de Pius X-stichting.
* Een Duitse tuin, aangelegd in de jaren dertig, met de voormalige grafkapel van de in 1946 overleden mgr. Frans Frencken, de geestelijk leider van de catechisten.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Kasteel Bouvigne op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Kasteel Bouvigne

Koop de foto Kasteel Bouvigne van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 840 352
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
121,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.