Kasteel Heemstede bij zonsopkomst, Houten, Nederland

- Werkcode: 64 340

Pierre Timmermans over Kasteel Heemstede bij zonsopkomst, Houten, Nederland

Kasteel Heemstede te Houten

Kasteel Heemstede is oorspronkelijk gebouwd in 1645 (in een stijl welke wordt aangeduid met de term "Hollands classicisme"). Het lag bij het niet meer bestaande dorp Heemstede. Het kasteel is vernoemd naar een in de 14-de eeuw gebouwde kasteel, dat daar in de buurt stond.
Kastelen die in de zeventiende eeuw werden gebouwd, werden puur ontworpen met luxe in het achterhoofd. Er zijn geen verdedigingswerken e.d. te vinden (wel een gracht), noch zijn de gebouwen bestand tegen belegeringen. Dat was in die tijd ook niet meer nodig.
De prachtige tuinen waren internationaal bekend en geroemd. Echter in de achttiende eeuw raakte ze in verval door slecht onderhoud.
In 1987 is het kasteel bijna compleet afgebrand. Het stond er vervallen bij tot in 1999 het gebouw opgekocht werd door een Nederlands bedrijf. Het gebouw werd compleet gerestaureerd en in 2002 in volle luister herstelt. Sindsdien zijn er nog een groot aantal bijgebouwen gebouwd en is (een deel van) de tuin ook weer een bezoek waardig.

Op het terrein zijn een aantal resten van de oude vervallen muur gespaard gebleven. Op de foto is op de voorgrond één van die oude muren te zien. Een ander deel van de muur geeft wel een zeer speciale blik op een bijgebouw (http://www.flickr.com/photos/pjerry/6200319862/) "A window with a view".

Tegenwoordig huist een bedrijf in het kasteel. In de fraaie souterrain is een zeer goed restaurant te vinden dat geëerd is met een Michelin st
Pierre Timmermans profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Pierre Timmermans

Fotografie is een uit een hand gelopen hobby voor mij, een echte passie. Het fotograferen is dagelijkse kost. De mooiste vorm vind ik strobisten fotografie (fotograferen met losse flitsers) en natuurfotografie. Dat wil echter niet zeggen dat ik andere zaken mijd, daar is fotograferen veel te mooi voor. Ik streef er naar om naast sfeer, de foto's technisch verantwoord en zo perfect mogelijk te schieten. Nabewerken is een noodzakelijk kwaad, dat ik tot een minimum probeer te beperken. De foto's uit mijn collectie zijn normaliter zo natuurgetrouw mogelijk. Kleuren worden niet extra aangezet, onnodige accenten worden vermeden. Ik ben van mening dat de aangezette foto's in eerste instantie een Wow-effect te weeg brengen, maar na een korte tijd al gaan vervelen. Dat zal minder, of zelfs niet, het geval zijn bij natuurgetrouwe foto's, foto's waarvan je misschien moet gaan houden en dat heeft soms tijd nodig.

Ik schrijf onder de naam Pjerry reviews voor http://Tweakers.net en http://www.FotoVideo.nu. Onder mijn eigen naam schrijf ik op http://www.FotoVideo.nu ook artikelen en berichten.

Mijn Gear
Camera's Nikon D7000 & Nikon D40
Lenses Nikon (Nikkors)
AF-S 24-70 mm f/2.8G IF N,
AF-S 105 mm f/2.8G micro IF VR,
AF 50 mm f/1.8D,
AF-S DX 18-105 mm f/3.5 - 5.6G,
AF-S DX 35 mm f/1.8G,
AF-S DX 18-55 mm f/3.5 - 5.6 GII,
AF-S DX 55-200 mm f/4 - 5.6 VR,
Lenses Tamron
SP 70-300 mm f/4-5.6 Di VC USD
Flash
Nikkon SB-600
Filters
Gradient Neutral gray filters 84dot5mm,

Alle werken van Pierre Timmermans


Waarom je kiest voor Kasteel Heemstede bij zonsopkomst, Houten, Nederland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Kasteel Heemstede bij zonsopkomst, Houten, Nederland

Koop de foto Kasteel Heemstede bij zonsopkomst, Houten, Nederland van Pierre Timmermans op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 64 340
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden