Een Werk aan de Muur shop

Kasteel tussen Italiaanse Bergen.

- Werkcode: 572 841

Roman Robroek over Kasteel tussen Italiaanse Bergen.

Dit is een foto van een geweldig kasteel in Italië dat Rocchetta Mattei heet. Gebouwd in het midden van de 19e eeuw, was het de thuisbasis van graaf Cesare Mattei, een autodidactische arts die elektrohomeopathie oprichtte, een praktijk die voortkomt uit homeopathie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigden Duitse troepen het interieur van het gebouw. Toen de oorlog voorbij was, kon de laatste erfgenaam het gebouw niet verkopen en bood het gratis aan de gemeente Bologna aan. Ze accepteerden de donatie niet. In 1959 kocht Primo Stefanelli Rocchetta Mattei. Hij transformeerde een van de kleinere gebouwen tot een gezellig hotel met een aangrenzend restaurant. In 1989 stierf Stefanelli en het gebouw raakte in verval. Rocchetta Mattei was gesloten voor het publiek. In 2006 kondigde de oprichting van Cassa di Risparmio in Bologna de overname van Rocchetta Mattei aan. Ze hebben het gerestaureerd, wat uiteindelijk heeft geleid tot de heropening voor het publiek op 9 augustus 2015.
Roman Robroek profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Roman Robroek

Roman Robroek is een fotograaf die verlaten gebouwen over de hele wereld fotografeert. Hij is in het bijzonder gericht op het maken van verbluffende foto's van verlaten locaties, rijk aan verwondering, mysterie en onbeantwoorde vragen.

Alle werken van Roman Robroek


Meer weten over Roman Robroek?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Kasteel tussen Italiaanse Bergen. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Kasteel tussen Italiaanse Bergen.

Koop de foto Kasteel tussen Italiaanse Bergen. van Roman Robroek op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 572 841
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
102 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.