• Keriõ - ijsland van Leanne lovink thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 283853

Keriõ - ijsland

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Keriõ - ijsland van Leanne lovink

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Kerið (dat als de vaas vertaald kan worden) is een vulkaan op IJsland. Het is een prachtig voorbeeld van een zogenaamde explosiekrater op een paar kilometer van Selfoss. De 170 bij 270 meter grote en 55 meter diepe, deels met groenig water gevulde krater ligt vlak naast de weg en is derhalve gemakkelijk te bereiken.

Kerið is ca 3000 jaar geleden ontstaan als onderdeel van een kratercomplex, Tjarnarhólar genaamd. Het verhaal gaat dat als de waterspiegel in Kerið stijgt, het water in een klein meertje boven op de 5 kilometer verderop gelegen 536 meter hoge berg Búrfell daalt, en omgekeerd. In de directe omgeving liggen nog twee andere kraters, de Seyðishólar and Kerhóll.

De rode wand van Kerið is deels bedekt met mos en kan men vrij makkelijke tot het kratermeeroppervlak afdalen. Het meertje zelf is ongeveer 10 meter diep.

Andere voorbeelden van explosiekraters op IJsland zijn onder andere Eldborg, Hverfell en Ljótipollur.

Over Leanne lovink

Leanne lovink profielfoto"Grijp het moment want toeval bestaat niet".Probeer in alle hectiek te genieten van het leven, een beetje creativiteit zorgt voor ontspanning en een vleugje luchtigheid

Alle werken