Werkcode: 448129

Koemarkt in Purmerend

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
79 gratis verzending!
Koemarkt in Purmerend van Jan vd Knaap

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Dit is de Koemarkt. Oorspronkelijk was dit een plaats voor de veehandel - tot laat in de 20e eeuw werden hier koeien verhandeld. Die tijd is voorbij. Het beeld op het plein verwijst ook naar die handel.
Tegenwoordig is de Koemarkt een populaire uitgaansgelegenheid. Langs het plein is horeca gevestigd. Op het plein vinden evenementen plaats, zoals het Reuring-festival, kermis, braderieën, foodfestivals, markten, kerstmarkten, en alles wat er in de loop van het jaar nog wordt georganiseerd.
De gedenkstenen op de voorgrond verwijzen naar het de restanten van het Sint Ursulaklooster dat tijdens de Reformatie in 1573 werd verwoest. Die restanten werden in 2009 tijdens de renovatie van de Koemarkt ontdekt, en zijn gewoon weer toegedekt.

Over Jan vd Knaap

Jan vd Knaap profielfotoHallo! Leuk dat u hier kijkt! Ik ben Jan vd Knaap, fotograaf in Utrecht. Ik houd mij normaal bezig met onder meer portretfotografie, voor mens en dier, en geef workshops om het meeste uit de camera te halen. Maar in de tussentijd vul ik hier mijn account met foto's die ik mooi vind. Dat kan eigenlijk van alles zijn, variërend van seizoensfoto's tot macrofotografie, of abstract tot landschappen en locaties. Nederland is een mooi land en mooie foto's zijn overal te vinden. Of het nu in mijn woonplaats Utrecht is, of Amsterdam, Purmerend, Hoorn of Leiden, ik heb altijd mijn camera bij me en ik kom altijd weer thuis met nieuw werk. In de praktijk ben ik dus in heel Nederland werkzaam. Kijk eens in mijn portfolio voor mooi werk aan uw muur, en bezoek ook eens mijn website op https://www.candela-fotografie.nl! Met hartelijke groet, Jan vd Knaap, Utrecht

Alle werken