Koolzaad met poldermolen De Dellen

van Jan Sportel Photography

Koolzaad met poldermolen De Dellen van Jan Sportel Photography

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 373475
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
129 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Koolzaadakkers zijn in mei altijd een bezienswaardigheid in het Oldambt. Deze foto toont het koolzaad samen met molen De Dellen te Nieuw-Scheemda.
Rond 1850 stonden er ruim 30 poldermolens in het Oldambt. Tegenwoordig zijn er nog slechts drie over, waaronder deze. Tot 1985 stond deze molen zo’n 1,5 kilometer noordelijker in ’t Waar. In 1793 werd daar een molen gebouwd om de polder De Dellen te bemalen.
De molen brandde af, waarna in 1855 de huidige molen werd gebouwd. Omdat de polder droog kwam te staan, werd besloten de molen te verplaatsen naar de huidige locatie, naast polder Tichelwaark.

Dit werk wordt aangeboden door Jan Sportel Photography

Jan Sportel Photography profielfotoEvery Picture Tells a Story. Dat wil ik zeggen met mijn foto's. Neem rustig een kijkje in mijn shop. Ik maak dagelijks foto's en alleen die ik geschikt acht voor decoratie aan de muur worden aangeboden.Wil je meer informatie dan kun je mailen: info@jansportel.nl

Alle werken