Een Werk aan de Muur shop

Kurhaus Scheveningen

- Werkcode: 204517

Michael van der Burg over Kurhaus Scheveningen

Het Kurhaus, Den Haag in Nederland is een hotel dat is wel de Grand Hotel Amrâth Kurhaus Den Haag sinds oktober 2014. Het is gelegen in de belangrijkste badplaats gebied, in de buurt van het strand.
Het Kurhaus werd gebouwd tussen 1884 en 1885 door de Duitse architecten Johann Friedrich Henkenhaf en Friedrich Ebert. Het bestond oorspronkelijk uit een concertzaal en een hotel met 120 kamers. Na leed ernstige schade door brand, werd herbouwd tussen 1886 en 1887. De plafonds zijn geschilderd door de Brusselse kunstenaar Van Hoeck en zijn grote werkplaats. Verscheidene koningen en staatshoofden een inwoner geweest in het Kurhaus in zijn hoogtijdagen. Tot in de jaren 1960, het Kurhaus bleef een attractie voor het publiek via de vele optredens van topartiesten. Het laatste optreden in het Kurhaus Saal werd door de Rolling Stones op 8 augustus 1964, die moest het gebouw te ontvluchten.
In verval geraakt en gesloten in 1969, werd het Kurhaus van de sloop gered in 1975 door te worden vermeld als een historisch gebouw, en volledig gerenoveerd. Het werd heropend in 1979 door Prinses Beatrix
Michael van der Burg profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Michael van der Burg

Alle werken van Michael van der Burg


Waarom je kiest voor Kurhaus Scheveningen op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Kurhaus Scheveningen

Koop de foto Kurhaus Scheveningen van Michael van der Burg op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 204517
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.