LIGHTING BUGS

van db Waterman

LIGHTING BUGS van db Waterman

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 502381

10% woonseizoen korting!
Nog 9 dagen en 11 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
175 158 gratis verzending!

Omschrijving

Een mysterieus bamboebos waar 's avonds duizenden vuurvliegjes te zien zijn.

Dit kunstwerk is een combinatie van een schilderij en een collage.
De achtergrond is opgebouwd met honderden cirkels van acrylverf. Er zijn 6 lagen cirkels. Daarbovenop heb ik de bamboe geplakt, die met geschilderd papier is gemaakt. De vuurvliegjes zijn vervolgens aangebracht met acrylverf stippen.

Ik assembleer originele fotografie, geassorteerde papiersoorten, acryl, olie, houtskool, inkt en potlood in mijn werken. Het creatieve doel van mijn werk is om 'iets moois te maken van verval'. Mijn tableaus verkennen de dissonantie tussen oude en nieuwe materialen, op de mooiste manier met elkaar verweven om droomachtige en melancholische beelden te creëren.

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

db Waterman profielfotoIk herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken