LOCKDOWN

van db Waterman

LOCKDOWN van db Waterman

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 581585
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
175 gratis verzending!

Omschrijving

Een lockdown (letterlijk: afgrendeling of vergrendeling) is een noodprotocol dat meestal beoogt te voorkomen dat mensen of informatie een gebied verlaten. Het protocol kan meestal alleen worden ingesteld door een autoriteit.

Lockdown kan ook worden gebruikt om mensen binnen een faciliteit of bijvoorbeeld een computersysteem te beschermen tegen een bedreiging of andere externe gebeurtenis. Bij gebouwen betekent een lockdown gewoonlijk dat deuren die naar buiten leiden, zodanig zijn vergrendeld dat niemand naar binnen of naar buiten mag.

Een volledige afsluiting betekent meestal dat mensen moeten blijven waar ze zijn en dat ze geen gebouw of kamers binnen dat gebouw mogen betreden of verlaten. Als mensen in een gang zijn, moeten ze naar de dichtstbijzijnde veilige, afgesloten ruimte gaan.
Collage op papier, opgebouwd met verschillende lagen over elkaar heen.

Dit werk wordt aangeboden door db Waterman

db Waterman profielfotoIk herinner me dat ik als jong meisje, graag foto's knipte uit tijdschriften om mijn schoolagenda's, boeken en zelfs mijn slaapkamer deur te beplakken. Voeg daarbij de fascinatie die ik altijd heb gehad voor muren vol met oude affiches, afbladderende verf, scrappy billboards en verweerde verf. Geheel onbedoeld vond ik een nieuwe manier van werken, waarin ik me plezierig en comfortabel thuis voel. Wat begon als het kopiëren van oude muren met versleten posters is uitgegroeid tot een groot aantal series met nieuwe visuele verhalen. Niet gewoon eclecticisme, maar het samenbrengen van veel schijnbaar onsamenhangende verhaallijnen tot een geheel nieuw verhaal, mijn eigen persoonlijke verhaal. Aanvankelijk ontbrak het aan een ding dat erg belangrijk is voor mij; de transparantie die normaliter alleen mogelijk is met het gebruik van aquarel. De meedogenloze gelaagdheid van transparante aquarellen is een uitdaging die ik niet zou willen missen en na veel vallen en opstaan ben ik er eindelijk in geslaagd de collages zo transparant te maken als een aquarel. Elke laag papier, olie, acryl, potlood, krijt, balpen, waterverf, inkt, houtskool en alles wat ik gebruik, blijft zichtbaar in het kunstwerk.

Alle werken