Laurenskerk en Markthal, Rotterdam

van Frans Blok

Laurenskerk en Markthal, Rotterdam van Frans Blok

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 135069
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Twee Rotterdamse iconen in één beeld. Links de Grote of Sint-Laurenskerk, daterend uit de vijftiende eeuw en eeuwenlang het hoogste gebouw van de stad. Tijdens het bombardement op 14 mei 1940 werd de Laurenskerk zwaar beschadigd, maar na de oorlog werd het monument gerestaureerd. Bovenop de kerktoren wappert de Rotterdamse vlag: groen, wit, groen.

De Markthal is van veel recenter datum. Het complex met woningen, winkels, horeca en uiteraard een grote hal met marktkramen, werd gebouwd naar een ontwerp van MDRDV en in oktober 2014 geopend door koningin Maxima.

Op de achtergrond zijn nog enkele andere vaste Rotterdamse waarden te zien: het Potlood, de Brienenoord- en Willemsbruggen en de Hef.

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Frans Blok profielfotoMijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken