Lincoln Memorial - Washington D.C.

van VanEis Fotografie

Lincoln Memorial - Washington D.C. van VanEis Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 24872
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
101 gratis verzending!

Omschrijving

Het Lincoln Memorial (in het Nederlands het Lincolnmonument) gesitueerd in het verlengde van de National Mall in Washington D.C., is een gedenkteken aan de Amerikaanse president Abraham Lincoln.

De eerste steen werd op 12 februari 1915 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog gelegd. Het monument werd op 30 mei 1922 opgedragen aan de overleden president Abraham Lincoln. Het type steen dat voor het monument is gebruikt is het uit Indiana afkomstige kalksteen en het uit Colorado afkomstige marmer. In het monument bevindt zich een groot marmeren beeld van de oud-president, gemaakt door Daniel Chester French.

Het monument is in een typische klassieke stijl gemaakt. Het monument telt 36 massieve pilaren, elk 10 meter hoog. De 36 pilaren staan voor de 36 Amerikaanse staten die er op het moment van Lincolns dood waren.

Dit werk wordt aangeboden door VanEis Fotografie

VanEis Fotografie profielfotoGeboren 1972 in Den Helder en dit is nog steeds mijn uitvalbasis. Foto's maken is een uit de hand gelopen hobby. Samen met mijn Nikon, probeer ik grenzen te verlegen en mezelf te verbeteren in de wereld die fotografie heet.

Alle werken