Madame Cézanne (Hortense Fiquet, 1850–1922) in een rode jurk, Paul Cezanne 1888–90

Werkcode: 1 048 155 Kopieer de werkcode

MadameRuiz profielfoto Madame Cézanne (Hortense Fiquet, 1850–1922) in a Red Dress
Paul Cezanne
1888–90

Zie ook het schilderij Madame Cézanne in een gele stoel https://www.werkaandemuur.nl/nl/shopwerk/Madame-Cezanne-in-a-Yellow-Chair-Paul-Cezanne-1888-90-The-Art-Institute-of-Chicago/1032552
Beide werken zijn qua hoogte, breedte verhouding en qua textuur exact op elkaar afgestemd, zodat je ze naast elkaar kunt ophangen.

Van de vier portretten die Cézanne van zijn vrouw Hortense Fiquet heeft geschilderd in haar rode jurk, is dit het enige schilderij waarbij Cézanne extra meubilair in het schilderij heeft verwerkt. Madame Cézanne zit, zoals ook op het andere schilderij dat je in mijn shop kunt vinden, op een gele stoel. Maar om haar heen is anders dan bij het andere schilderij, van alles te zien. Naast haar zien we een gordijn, zoals we dat gewend zijn van de 17e eeuwse schilderkunst (hoewel dit schilderij duidelijk postimpressionistisch is, een stroming aan het einde van de 19e eeuw). Links van haar zien we een spiegel, bovenop een schouw staan. Hieraan kunnen we herleiden dat dit schilderij in het appartement van Cézanne is gemaakt dat hij huurde aan de 15 quai d'Anjou in Parijs van 1888 tot 1890. Exact de jaartallen die ook voor de schilderij zijn genoemd.

Cézanne is de kunstenaar die wij kennen vanuit het postimpressionisme. In feite moeten we deze periode zien als ná het impressionisme en als voorloper van het modernisme. We zien nog steeds een soort impressie van het moment. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er 4 soortgelijke schilderijen zijn gemaakt, omdat het in principe niet gaat om het onderwerp, maar over de momentopname van dat onderwerp. Cézanne wordt om zijn wat hoekige stijl, en een steeds verdere afvlakking van de vorm, gezien als voorloper op het modernistische kubisme begin 20e eeuw.

Het schilderij heeft prachtige kleuren. Echt de kleuren waar ik van houd. Afgezwakte, vergrijsde teinten rood, blauw, wat naar turquoise neigt in combinatie met de kleur zoals ik me de oceaan voorstel. Het geel trekt door de afzwakking richting oker. Een prachtig werk in alle eenvoud, maar toch veelvoud, en de wat vreemde compositie.

Als ik langer kijk naar het schilderij dan lijkt het wel alsof mevrouw Cézanne even schuin zit als de hoek waarin het gordijn weg loopt.

Het origineel is geschilderd met olieverf op canvas. Circa 117x90cm. Het origineel is te zien in het Metropolitan Museum in New York. Credit Line: The Mr. and Mrs. Henry Ittleson Jr. Purchase Fund, 1962, Accession Number: 62.45, CC0 Public Domain Designation

Dit werk wordt aangeboden door MadameRuiz

Ik hou enorm veel van alles wat met kunst, cultuur en creativiteit te maken heeft. Ervaren, creëren, doceren en communiceren. Via taal, beeld, non-verbaal en via de muzikale stem.

Ik ben bekend geworden met mijn inkt portretten via het televisie programma VTWonen Weer verliefd op je huis (februari 2021). Ik maak veel inkt portretten van én voor particulieren; van zwangerschapsportretten, huwelijksportretten, kindportretten, liefdesportretten en familieportretten tot portretten van huisdieren zoals honden, katten, paarden en vogels. Deze inkt portretten zijn overigens allemaal handwerk, getekend en geschilderd met oost indische inkt op aquarelpapier.

Sinds maart 2022 heb ik een enorm plezier ontdekt in het creeeren van digitale schilderijen. Met Photoshop schilder ik mijn gedachten middels digitale penselen en verkoop ik deze resultaten via Werk aan de Muur / ArtHeroes. Trots ben ik op de hoeveelheid schilderijen die al bij mensen aan de muur sieren. Wellicht is jouw muur nu aan de beurt :) Dat lijkt mij super leuk! En.... maak dan meteen even een fotootje :)

Meer weten over MadameRuiz?

Klantbeoordelingen

Dit werk heeft nog geen beoordelingen.
3.787 klanten geven ons een 4,8 / 5

  Marielle
  Nederland
  5 / 5

  Super klachtafhandeling!!
  Nadat onze bestelling was afgeleverd bleek een hoek verbogen. We hebben meteen gereclameerd en foto's meegestuurd. Er was niets te repareren en nu krijgen we een nieuwe! Niet moeilijk gedaan maar ons op ons woord geloven, wat een vertrouwen! Dank jullie wel!

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2023
  Hennie
  Nederland
  4.5 / 5

  Na de bestelling wordt er door het team van werkaandemuur direct gereageerd per mail, vriendelijk en persoonlijk. De levering verloopt uitstekend en het resultaat van mijn werk aan de muur is mooier dan ik had durven dromen!

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in januari 2018
  Rob
  Nederland
  5 / 5

  Persoonlijke en heldere communicatie. Een geweldig product: akoestisch doek met geluidsabsorberende panelen: een eyecatcher en fantastische geluidsdemping ineen. Meer dan prachtig geprint.

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2018
  Jurgen
  Nederland
  4 / 5

  Schilderijen
  Mooie schilderijen goede kwaliteit goede service

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2021
  Corry
  Nederland
  5 / 5

  Snelle reacties, goede materialen, mooie website.

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in november 2016
  Helmy Luijten
  Nederland
  5 / 5

  Veel keus, mooi materiaal, een aanrader!!!

  Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in januari 2023
  Wim
  Nederland
  5 / 5

  Prachtig resultaat. Helemaal blij mee in mijn nieuwe keuken!

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in juni 2019
  Nely
  Nederland
  5 / 5

  Werk aan de Muur staat in ieder op mijn favorieten lijstje!
  Stipt op de afgesproken tijd werd vandaag de door mij bestelde fotoprint geleverd. Ik was zo benieuwd naar het resultaat. Nou ik kan je zeggen de print is fantastisch! Mooie kwaliteit materiaal {naadloos behang] en prachtige kleuren. Ik ben er super blij mee! Ik ga vast en zeker in de toekomst iets bestellen voor in de woonkamer. Bij deze wil ik je bedanken voor je advies .Daarnaast compliment voor de geleverde kwaliteit en service. Werk aan de Muur staat in ieder op mijn favorieten lijstje!

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in februari 2020
  Koenraad Lefebvre
  Nederland
  5 / 5

  Zeer mooi werk, goeie kwaliteit, voor vele vele jaartjes plezier

  Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in september 2023
  Janneke
  Nederland
  3.5 / 5

  Positief, contact goed en mooi werk geleverd
  Positief, contact goed en mooi werk geleverd

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in mei 2021
  Jacqueline Buurman
  Nederland
  5 / 5

  (Translated by Google) Log in, take an extensive look, save everything that qualifies, and use the app to take photos of your own wall and chosen painting. Nice and friendly texts, help if you need it. My painting was delivered well packaged. Nice that I could specify my own size. Huge selection!! (Original) Inloggen, uitgebreid kijken, alles opslaan wat in aanmerking komt, en de app om foto's te maken van je eigen muur en gekozen schilderij. Leuk en vriendelijke teksten, hulp als je dan wenst. Mijn schilderij werd goed ingepakt bezorgd. Leuk dat ik mijn eigen maat kon opgeven. Enorm veel keus!!

  Geverifieerde beoordeling van Google Besteld in september 2023
  Arjen
  Nederland
  5 / 5

  Voldoet aan alle verwachtingen
  Het bestelde werk werd vlot en adequaat verpakt geleverd. Het is een sierraad aan de muur.

  Geverifieerde beoordeling van Kiyoh Besteld in september 2022

Plus- en minpunten

 • Ragscherpe afdrukken
 • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout
 • Optioneel verkrijgbaar met baklijst
 • Geen akoestische werking
 • Niet verwisselbaar

Een klassiek en tijdloos materiaal

Kunst op canvas doet het goed aan elke wand, maar komt helemaal tot zijn recht in een klassieke inrichting. Om je canvas schilderij of foto op canvas nog meer karakter te geven kan je kiezen voor een afwerking met baklijst.

Canvas schilderijen en fotografische kunst op canvas van Werk aan de Muur worden geprint op spierwit polykatoen canvas doek van de hoogste kwaliteit. Het canvas doek wordt strak opgespannen over een houten frame van duurzaam PEFC-goedgekeurd hout.

Meer weten?

Meer over Canvas en de andere materialen vind je op:

Koop dit schilderij Madame Cézanne (Hortense Fiquet, 1850–1922) in een rode jurk, Paul Cezanne 1888–90 van MadameRuiz als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en ArtFrame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Materiaal
Wat is dit?
Opties
Eigen maat…
Je hebt gekozen voor een doorlopende zijkant. Niet het hele werk zal van de voorkant te zien zijn.
351,-
 • Nu gratis verzending!
 • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden