Magische zonsopkomst aan de Amstelveense Poel

- Werkcode: 931 396

Jeroen de Jongh over Magische zonsopkomst aan de Amstelveense Poel

De Poel is een poel dat iets ten westen van het oude dorp Amstelveen ligt en ten noorden van het ook tot die gemeente behorende Bovenkerk. Het meer is ontstaan als gevolg van veenafgravingen in de 19e eeuw. In tegenstelling tot vele andere poelen in de omgeving zoals de Bovenkerkerpolder is de Poel nooit ingepolderd.

Het aan het Amsterdamse Bos grenzende meer is op meerdere plekken vrij ondiep, maar wordt wel voor watersport gebruikt. De Poel behoort door de ligging naast het Bos tot de ecologische hoofdstructuur van Noord-Holland, de Groene As.

Aan de noordoever heeft jarenlang een openluchtzwembad gelegen, de Poeloever. Aan de oostelijke oever vindt men het restaurant Aan de Poel, dat met twee Michelinsterren bekroond is, alsook het Raadhuis Amstelveen.

Langs de oostzijde van het meer loopt het baanvak van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam. Aan de westzijde bevindt zich een natuurgebied met de naam Oeverlanden.

Ten noordwesten van De Poel ligt het Bloesempark.
Jeroen de Jongh profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Welcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken van Jeroen de Jongh


Waarom je kiest voor Magische zonsopkomst aan de Amstelveense Poel op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Magische zonsopkomst aan de Amstelveense Poel

Koop de foto Magische zonsopkomst aan de Amstelveense Poel van Jeroen de Jongh op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 931 396
Kies het materiaal Meer info
Canvas
Kies opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
126,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden