Een Werk aan de Muur shop

Maiko (Geisha), papier art.

- Werkcode: 948 010

Karen Nijst over Maiko (Geisha), papier art.

Fantasietekening.
Eigenlijk dacht ik dat ik een tekening had gemaakt van een Geisha. Totdat iemand, met duidelijk meer verstand van Japan dan ik, mij erop wees dat dit een Maiko is. Een veel voorkomende vergissing overigens, omdat je bij een wit gezicht, extravagante accessoires, kleurrijke make-up en een pikzwart kapsel automatisch aan een Geisha denkt. Maar vaak is het een Maiko, ofwel een leerling Geisha. Het komt erop neer dat een Geisha een meer ingetogen uiterlijk hebben, omdat ze ouder en wijzer zijn.
Een Geisha is een gezelschapsdame (géén prostituee) die met haar traditionele Japanse kleding, zang en dans de avond tot een hoger niveau brengt. De geisha is eigenlijk te vergelijken met een persoonlijke entertainer maar als je het woord Geisha letterlijk vertaalt, krijg je het woord ‘Vrouw van de kunsten’. En dat vind ik veel mooier klinken!
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Maiko (Geisha), papier art. op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Maiko (Geisha), papier art.

Koop de illustratie Maiko (Geisha), papier art. van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 948 010
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
97 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.