Maiko (Geisha), papier art.

- Werkcode: 948 010

Karen Nijst over Maiko (Geisha), papier art.

Fantasietekening.
Eigenlijk dacht ik dat ik een tekening had gemaakt van een Geisha. Totdat iemand, met duidelijk meer verstand van Japan dan ik, mij erop wees dat dit een Maiko is. Een veel voorkomende vergissing overigens, omdat je bij een wit gezicht, extravagante accessoires, kleurrijke make-up en een pikzwart kapsel automatisch aan een Geisha denkt. Maar vaak is het een Maiko, ofwel een leerling Geisha. Het komt erop neer dat een Geisha een meer ingetogen uiterlijk hebben, omdat ze ouder en wijzer zijn.
Een Geisha is een gezelschapsdame (géén prostituee) die met haar traditionele Japanse kleding, zang en dans de avond tot een hoger niveau brengt. De geisha is eigenlijk te vergelijken met een persoonlijke entertainer maar als je het woord Geisha letterlijk vertaalt, krijg je het woord ‘Vrouw van de kunsten’. En dat vind ik veel mooier klinken!
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen kan het soms interessant zijn om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in een tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven er uitzien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje - hoe klein dan ook - .

Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Je kunt tijdens deze drie dolle dagen genieten van de vele prachtig uitgedoste mensen en de heerlijkste kleurencombinaties. Carnaval in Maastricht staat niet voor niets voor: ‘sjiek’. De flamboyante stijl is 'oongeluifelek' fotogeniek en ik vind het heerlijk om dat vast te leggen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom kiest voor Maiko (Geisha), papier art. als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Maiko (Geisha), papier art.

Koop de illustratie Maiko (Geisha), papier art. van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 948 010
Kies het materiaal Meer info
Ingelijst
Kies opties Speciale wens?
240,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden