Een Werk aan de Muur shop

Maria Kapel Hapert (Brabant)

- Werkcode: 958 005

Karen Nijst over Maria Kapel Hapert (Brabant)

In de Ganzestraat aan de rand van Hapert, vind je het ‘Mariakapelletje’ waar in de meimaand de Rozenkrans wordt gebeden. Het eerste wat in het oog valt is het prachtige smeedijzeren hekwerk. Daar heb ik dus wat extra tijd aan besteed.
Het Mariabeeld is afkomstig van de inmiddels afgebroken Mariaschool en in het echt is het een stuk kleiner dan de illustratie doet vermoeden. Ik vond het echter een beetje zonde om het beeld te verbergen in die donkere ruimte, vandaar dat ik me enige artistieke vrijheid heb veroorloofd.

De kapel stamt uit het Mariajaar 1954 en sindsdien zijn er veel kaarsjes gebrand als symbool voor het Licht dat de Duisternis overwint. Ook wordt de kapel gebruikt als rustaltaar tijdens processies en als gedachteniskapel ter herinnering aan de gevallenen in Nederlands Oost-Indië. Daarnaast is de kapel een dankbetuiging voor de behouden terugkeer van soldaten uit deze voormalige Nederlandse kolonie.

Initiatiefnemer voor de bouw van de Mariakapel was de eerste kapelaan van Hapert ‘H. van der Hart’. Hij was een zeer creatieve man die niet alleen de kapel heeft ontworpen, maar ook het smeedijzeren hek en de beeldhouwwerken op de hoeken voor zijn rekening nam. Hij werd geholpen door vaklieden uit Hapert die het werk gratis hebben verricht. Zie: https://www.karennijst.nl/hapert-impressie-dorp-kempen-noord-brabant/
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom je kiest voor Maria Kapel Hapert (Brabant) op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Maria Kapel Hapert (Brabant)

Koop dit digital art werk Maria Kapel Hapert (Brabant) van Karen Nijst als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 958 005
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
105 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.