Exclusieve Black Friday after-party-sale: bestel snel jouw favoriete werken met 10% korting Nog 11 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Markt in Meerssen en Basiliek van het Heilig Sacrament

- Werkcode: 947 216

Karen Nijst over Markt in Meerssen en Basiliek van het Heilig Sacrament

Tekening adhv een foto van mij, van de markt in Meerssen. Op de tekening is het niet heel goed te zien (en het was dus lastig om te tekenen) maar op het dak zie je verschillende ‘Pinakels’ ofwel sierlijke torenspitsjes op het dak. In het voorjaar van 2019 woei tijdens een storm een van de ongeveer 3000 kilo wegende pinakels van het dak, die met een harde klap op de Markt te pletter sloeg. Gelukkig vielen er geen gewonden. Een tweede pinakel werd uit voorzorg van het dak gehaald omdat die los bleek te staan en inspectie wees uit dat alle Pinakels aangepakt moeten worden net als de koperen regenpijpen. Geen leuk bericht voor het kerkbestuur dat de werkzaamheden zeker niet kan bekostigen met de opbrengst van de collectie.

Het is te hopen dat er voorlopig niets meer van het dak valt, want sinds kort is de markt autovrij. Waar eerst al dat blik stond mogen de horeca ondernemers nu hun tafeltjes, stoeltjes, parasols en bloembakken plaatsen. Een hele verbetering, ook voor de horeca die nu meer ruimte krijgt en zo
Karen Nijst profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karen Nijst

Mijn passies zijn tekenen, schrijven, reizen, ontwerpen, grafisch vormgeving en (website) programmering. Momenteel heb ik al jarenlang mijn eigen webbureau, maar in de vrije uurtjes teken ik zo veel en vaak mogelijk. De laatste jaren werk ik graag op papier én –steeds vaker- op mijn IPAD Pro. Alles is getekend, alleen vind ik het wel interessant om foto’s van kranten of ansichtkaarten te verwerken in mijn Mixed Media werk.

Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!

Ik kan mezelf verliezen in zo’n tafereel. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.
Sinds ik in Brabant woon, ga ik graag naar de Kempenoptocht. Ook dat heeft de nodige inspiratie opgeleverd voor verschillende tekeningen.

Alle werken van Karen Nijst


Waarom kiest voor Markt in Meerssen en Basiliek van het Heilig Sacrament als ingelijst werk

  • Levering was vlot. toen mijn zoon de eerste "foto" uitpakte werd hij even stil. Hij vond hem heel erg mooi. Lijsten zijn ook mooi.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Diverse lijsten en passe-partout

Markt in Meerssen en Basiliek van het Heilig Sacrament

Koop de illustratie Markt in Meerssen en Basiliek van het Heilig Sacrament van Karen Nijst op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 947 216

Profiteer tijdelijk van 10% korting op de gehele collectie bij de Black Friday After-party!
Nog 11 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Ingelijst
Kies materiaal opties Speciale wens?
231,-208,- Nu gratis verzending!
10% korting verrekend!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.