Meeuw vliegt hoog in blauwe lucht voor de zon

- Werkcode: 1 062 314

Susan Hol over Meeuw vliegt hoog in blauwe lucht voor de zon

Op de boot naar Schiermonnikoog, een van de Nederlandse eilanden, krijg je vaak gezelschap, van meeuwen. Tenminste, als je buiten op het dek staat. Mensen die een broodje eten, moeten oppassen: een meeuw pikt het zo uit je hand. De meeuwen cirkelen in een grote groep boven de boot. Ik had het geluk dat 1 meeuw zich losmaakte van de troep. Langzaam steeg zij tot hoog boven mijn hoofd. In haar vlucht kwam ze tussen de zon en mij terecht. Wat een prachtig tegenlicht! Wat was ik blij dat ik op tijd mijn fototoestel klaar had. Dat was dubbel genieten, van het moment en de foto die op mijn display verscheen.
Vogels in het algemeen staan voor mij (en vele anderen denk ik) voor vrijheid: overal heen kunnen vliegen, waar je maar wilt; je los maken van de aarde en je laten meevoeren met de wind. Bij meeuwen moet ik dan ook altijd even denken aan het boek van Richard Bach: Johathan Livingston Seagull, waarbij de meeuw, hoofdpersoon in het boek, bij het vliegen steeds nieuwe beperkingen wil overwinnen.
Deze foto maakte ik in 2012 en nog steeds maakt mijn hart een sprongetje als ik hem weer tegenkom in mijn bestanden. Op die boot naar Schiermonnikoog was ik met mijn maatje en onze dochter op weg naar een paar weken vrijheid: zon, zee, blauwe lucht en relaxen maar!
Susan Hol profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Susan Hol

Vanaf ongeveer 1974 ben ik bijna dagelijks bezig met fotografie, tekenen (houtskool, grafiet, conté, krijt, inkt), schilderen, aquarelleren en/of collages maken. In al deze takken van beeldend werk heb ik veel uitgeprobeerd, mijn eigen weg gezocht, maar ook vaak les gehad van diverse professionals. Bij alles wat ik maak let ik vooral op vorm en kleur, compositie, schaduw en licht. De ene keer wordt het beeld daardoor heel minimalistisch, de andere keer juist enorm rijk. Het zijn vrijwel altijd kleine decors die een verhaal vertellen. Mijn insteek in mijn werk is: terug naar de basis, de plek waar rust en stilte heerst en van waaruit dingen groeien en in het daglicht verschijnen. Sinds 1990 exposeer ik zo nu en dan. Wil je meer over mij weten? Klik dan op een van de groene knoppen hieronder.

Alle werken van Susan Hol


Waarom je kiest voor Meeuw vliegt hoog in blauwe lucht voor de zon als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Meeuw vliegt hoog in blauwe lucht voor de zon

Koop dit digital art werk Meeuw vliegt hoog in blauwe lucht voor de zon van Susan Hol als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 062 314
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
71,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden