Meisje wandelt in de wolken

van Jan Keteleer

Meisje wandelt in de wolken van Jan Keteleer

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 870934
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
142 gratis verzending!

Omschrijving

Het meisje dat boven in de wolken loopt is een prachtig beeld van onschuld en schoonheid dat bij bijna iedereen herinneringen zal oproepen. Het is een klassiek werk van Jan Keteleer een meester van de moderne kunst, en net zo belangrijk, het is ook een werk van conceptuele kunst. Deze vorm van schilderen, die op dezelfde manier als conceptuele kunst kan worden omschreven, is beïnvloed door de schildertechnieken van de impressionisten. Ook het surrealisme en het kubisme waren belangrijke elementen bij de vorming van deze bijzondere schilderstijl.

Om de schilderstijl in beeld te brengen, moet de lucht worden gezien door de ogen van het meisje. Als haar blik omhoog is gericht naar de wolken is het eerder een ingestoken gevoel dan een werkelijke weergave van iets buiten. Het is een beeld dat ontstaat door het perspectief van het schilderij zelf dat van de opkomende zon boven een zee van wolken te laten zijn. Het is een zeer krachtig beeld omdat het meisje op het schilderij nauwelijks te zien is, maar toch zo'n betekenis draagt in haar zachte blik. Als je naar het meisje kijkt dat boven in de wolken loopt, voel je de tijdloosheid van de jeugd, en de schoonheid van de zomer.

Copyright
Jan Keteleer

Dit werk wordt aangeboden door Jan Keteleer

Jan Keteleer profielfotoWERK aan de MUUR presenteert het werk van de Belgische kunstenaar Jan Keteleer (JanKé). Oude kunst is een van zijn interesses, maar je kunt ook voorbeelden vinden van zijn werk in pop art en impressionisme.
Als je door het portfolio van Jan Keteleer bladert, vind je zowel prachtige natuurscènes, schilderachtige afbeeldingen van dieren of op pop art gebaseerde naakten.

De definitie van kunst die Jan Keteleer hanteert is: “Al de bestaande technieken zodanig beheersen dat je volledig uiting kan geven aan wat je wenst over te brengen”.

Alle werken