Een Werk aan de Muur shop

Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam

- Werkcode: 105 304

Frans Blok over Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam

Molen de Noord aan het Oostplein overleefde het bombardement op Rotterdam in 1940, maar werd in 1954 alsnog door brand verwoest. Een voorstel tot herbouw werd door de gemeenteraad verworpen; de molen stond het verkeer toch maar in de weg. En daarmee werd het Oostplein de winderige verkeersknoop die de naam plein eigenlijk niet verdient.

Na 60 jaar is de molen alsnog herbouwd, al is het dan voorlopig virtueel. Niet helemaal op de oorspronkelijke plek; die lag dichter bij het eind van de Hoogstraat, maar ja, dat verkeer hé....

In de molen is een uitspanning gevestigd met terras waar broodjes geserveerd worden die gebakken zijn met zelfgemalen meel. Het voorheen grotendeels steenachtige plein is flink vergroend; het is misschien nog steeds geen echt plein maar dan in elk geval een park.

Goed, voorlopig dus alleen maar virtueel maar wie weet...
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam

Koop de illustratie Molen de Noord, herrezen op het Oostplein, Rotterdam van Frans Blok op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 105 304
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
152 Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.