Tijdelijk tot 15% korting op Art Frame! Meer info Nog 20 uur geldig!

Een Werk aan de Muur shop

Molen de Onvermoeide

- Werkcode: 198 407

Thomas van der Willik over Molen de Onvermoeide

Molen de Onvermoeide

In Raamsdonksveer was tot 1890 geen windmolen aanwezig; wel was er een rosmolen. De Onvermoeide is de enig overgebleven windmolen van de twee concurrerende molens die op korte afstand van elkaar werden gebouwd; de andere molen heette Zeldenrust en is in 1991 gesloopt. De Onvermoeide was eigendom van de familie Martens, die al in 1900 op motorkracht maalden en al in 1908 met een elektromotor. De Onvermoeide stond eigenlijk al voor de Tweede Wereldoorlog stil. In 1944 explodeerde een granaat op de luizolder, wat veel schade opleverde. De molen werd in 1947 onttakeld en pas aan het eind van de jaren 60 van de 20e eeuw werd een restauratieplan gemaakt. De onderdelen voor de restauratie kwamen uit een gesloopte molen in Rijen, die beter pasten in De Onvermoeide dan in de molen Zeldenrust. De gemeente kocht De Onvermoeide in 1970 aan; de restauratie was in 1974 voltooid. Na de restauratie ging de molen weer draaien, en af en toe ook malen. In 2008 was de molen in een dusdanige toestand dat draaien overantwoord werd en is de molen stilgezet. In 2011/2012 is de molen gerestaureerd en op 1 september 2012 werd de molen weer opnieuw in gebruik gesteld.

Technische details[bewerken]
De Onvermoeide heeft een vlucht van 26 meter van Oudhollandse vorm. De molen heeft twee koppel maalstenen en daarnaast een koppel stenen dat vroeger in gebruik was als schorsmolen, maar nu is ingericht als normaal steenkoppel. Een derde koppel, ingericht voor motoraandrijving, is aa
Thomas van der Willik profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Thomas van der Willik

Hier verkoop ik mijn vrije werk. Kijk ook eens rond op https://www.ThomasvanderWillik.nl.

Alle werken van Thomas van der Willik


Waarom je kiest voor Molen de Onvermoeide op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Molen de Onvermoeide

Koop Molen de Onvermoeide van Thomas van der Willik op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 198 407

Shop Art Frame tijdens onze kortingsactie!
Nog 20 uur geldig!

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
155,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.