Molen de Put, Galgewater Leiden van Leanne lovink

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 194548
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
92 gratis verzending!

Omschrijving

Molen De Put aan het Galgewater in de Nederlandse stad Leiden

Het mooiste verhaal heb ik gehoord van Schipper Peter tijdens een rondvaart. Zo leer je nog eens iets in je eigen stad :)

"Vader van Rijn was aan het werk toen de vroedvrouw aan kwam rennen. ontzettende waaide hoorde hij haar niet. Ze vroeg hoe zijn zoon moest gaan heten. Hij riep .. mens val met de niet lastig ,.... de rem brandt.... " Alsdus geschiedde en werd de jonggeboren van Rijn.... Rembrandt van Rijn.

Een uit 1987 stammende replica van de standerdmolen van Jan Jansenzoon Put.Deze oorspronkelijke molen stamde uit 1619, waarna de eerste molen in 1640 afbrandde. Nadat de houten korenmolen daarna weer was opgebouwd, moest deze in 1729 wijken voor een stellingmolen gelijk molen De Valk. Deze molen, die de naam De Coornbloem / De Korenbloem / De Korenmolen (walmolen) droeg, werd in 1817 gesloopt. Archeologen ontdekten in 1982 de funderingen van het achthoekige molenbolwerk. In 1983 werd in het kader van het 25-jarig bestaan van de Rijnlandse Molenstichting het idee geopperd om op het oude bastion een standerdmolen te bouwen. Dit idee werd uiteindelijk vier jaar later verwezenlijkt.De molen heeft de status gemeentelijk monument. Naast de molen ligt de Rembrandtbrug, eveneens een replica uit dezelfde tijdsperiode, gebouwd in 1983.

FB: www.facebook.com/donnadayettta
Twitter: @yettta

Dit werk wordt aangeboden door Leanne lovink

Leanne lovink profielfoto"Grijp het moment want toeval bestaat niet".Probeer in alle hectiek te genieten van het leven, een beetje creativiteit zorgt voor ontspanning en een vleugje luchtigheid

Alle werken