• Molen de Put van Leanne lovink thumbnail
  • Canvas thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas alternatief thumbnail
  • Canvas video thumbnail
Werkcode: 264622

Molen de Put

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
gratis verzending!
Molen de Put van Leanne lovink

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Molen De Put aan het Galgewater in de Nederlandse stad Leiden is een uit 1987 stammende replica van de standerdmolen van Jan Jansenzoon Put.

Deze oorspronkelijke molen stamde uit 1619, waarna de eerste molen in 1640 afbrandde. Nadat de houten korenmolen daarna weer was opgebouwd, moest deze in 1729 wijken voor een stenen stellingmolen gelijk molen De Valk. Deze molen, die de naam De Coornbloem / De Korenbloem / De Korenmolen (walmolen) droeg, werd in 1817 gesloopt. Archeologen ontdekten in 1982 de funderingen van het achthoekige molenbolwerk. In 1983 werd in het kader van het 25-jarig bestaan van de Rijnlandse Molenstichting het idee geopperd om op het oude bastion een standerdmolen te bouwen. Dit idee werd uiteindelijk vier jaar later verwezenlijkt. De molen heeft één maalkoppel met 17er, 150 cm doorsnede, kunststenen.

De molen heeft de status gemeentelijk monument. Naast de molen ligt de Rembrandtbrug, eveneens een replica uit dezelfde tijdsperiode, gebouwd in 1983.

De 7 meter lange en 70 cm dikke standerd is gemaakt van een 300 jaar oude eik afkomstig van een landgoed in Delden, Overijssel. Boven op de standerd ligt een bronzen plaat, waardoor het kruien, het op de wind zetten, lichter gaat. Gesmeerd wordt via een staufferpot. De gesloten voet heeft stenen muren.

https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Put_(Leiden)

Over Leanne lovink

Leanne lovink profielfoto"Grijp het moment want toeval bestaat niet".Probeer in alle hectiek te genieten van het leven, een beetje creativiteit zorgt voor ontspanning en een vleugje luchtigheid

Alle werken