Monte Santo di Lussari @ sunset

van Mart Houtman

Monte Santo di Lussari @ sunset van Mart Houtman

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 819234
Kies het materiaal Meer informatie
Aluminium
Kies materiaal opties Speciale wens?
186 gratis verzending!

Omschrijving

Monte Santo di Lussari (Sloveens: Svete Višarje; Duits: Luschariberg) is een klein bedevaartsoord op de gelijknamige berg (1790m) in de westelijke Julische Alpen. Monte Santo di Lussari ligt in Val Canale, ongeveer 2,5 uur gaans ten zuiden van het dorp Camporosso (Sloveens: Žabnice; Duits: Saifnitz). Het dorpje behoort tot het gebied in Val Canale waar nog overwegend Sloveens werd gesproken, het Italiaans deed eerst zijn intrede in 1918. Aan de stichting van de kerk van de Moeder Gods lag de legendarische vondst van een wonderbaarlijk Mariabeeld in 1360 ten grondslag. Monte Santo di Lussari behoorde tot in de 19e eeuw tot de belangrijkste bedevaartsplaatsen van de Slovenen, tot in de huidige tijd worden missen overwegend in het Sloveens gelezen. In 1848 werd de Sloveense priester Matija Majar uit Wittenig (Sloveens: Vitenče) bij Hermagor (Sloveens: Šmohor) wegens zijn nationalistische activiteiten overgeplaatst van Klagenfurt naar Monte Santo di Lussari. [Wikipedia]

Dit werk wordt aangeboden door Mart Houtman

Mart Houtman profielfotoHallo, ik ben een enthousiaste (hobby) fotograaf en fotografeer het liefst de natuur en landschappen alsmede (oude) steden.

Alle werken