Monterosso al Mare

van Jeroen de Jongh

Monterosso al Mare van Jeroen de Jongh

Koop dit werk op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en print op doek, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 445401
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
104 Nu gratis verzending!
  • Gratis verzending
  • Verzendklaar binnen 7 tot 10 werkdagen

Omschrijving

Monterosso is een stad en een gemeente in de provincie La Spezia, een deel van de regio Ligurië (Noord-Italië). Het is een van de vijf dorpen in Cinque Terre.

Monterosso al Mare ligt in het midden van een kleine natuurlijke golf, beschermd door een klein kunstmatig rif, ten oosten van Punta Mesco in de Riviera van La Spezia. Het is de meest westelijke van de Cinque Terre. In het westelijke deel van het oorspronkelijke dorp, voorbij de heuvel van de kapucijnen, is het het dorp Fegina, natuurlijke uitbreiding en gekenmerkt door een relatief moderne toeristische badplaats in vergelijking met het oude dorp dat bereikbaar is via een tunnel van enkele tientallen meter. Het plaatselijke treinstation bevindt zich in Fegina en de stranden zijn relatief groter in vergelijking met de smalle kliffen die de andere dorpen van de Cinque Terre kenmerken.

De stad is verdeeld in twee afzonderlijke delen: de oude stad en de nieuwe stad. De twee gebieden worden gescheiden door een enkele tunnel die geschikt is voor voetgangers en de zeer weinige auto's in de stad.

Het strand van Monterosso loopt langs het grootste deel van de kustlijn en wordt goed gebruikt door toeristen en de lokale bevolking. Het strand is het enige uitgebreide zandstrand in de Cinque Terre. Monterosso is een kleine stad overspoeld door toeristen in de zomermaanden.

Het dorp werd in 1948 kort uitgesloten van het Cinque Terre-pad, maar werd midden 1949 opnieuw geïntroduceerd. Italiaanse ambtenaren vonden het dorp t

Dit werk wordt aangeboden door Jeroen de Jongh

Jeroen de Jongh profielfotoWelcome to my shop. I, an Amsterdam born and raised guy with an international mindset (hence the introduction in English), had the choice between offering you a nice catchphrase, or nice photos. I chose the latter.So enjoy, and I hope you will find something from my humble shop that you would love to have on one of your walls.

Alle werken