Werkcode: 300394

Museum Hofwijck Voorburg

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
76 gratis verzending!
Museum Hofwijck Voorburg van Barbara Koppe

Dit werk in jouw (woon)kamer bekijken?

Gebruik onze app en hang een werk virtueel op in je eigen ruimte. Met de werkcode hang je elk werk eenvoudig virtueel op in onze Android, iPhone & iPad app. Meer over de werking van de app .

Download onze App in de AppStore Download onze App in de PlayStore

Omschrijving

Dit buitenverblijf van Constatijn Huygens is gebouwd in de stijl van het Hollands Classicisme. Het huis werd gebouwd om de drukte van het hof te kunnen ontwijken. Constatijn Huygens en Jacob van Campen ontwierpen Hofwijck naar het harmoniemodel van Vitruvius. In 1642 opende Hofwijck. De zoon van Constatijn, Christiaan Huygens, woonde tot zijn dood in 1695 op Hofwijck.

Tegenwoordig is Hofwijck een Museum waar je onder andere de ontwerpen van Christiaan Huygens kunt bekijken. De tuin is helaas niet meer wat het was sinds de spoorlijn is aangelegd. Maar het stuk tuin wat er nog wel is, vraagt om een ontspannen wandeling. Hofwijck ligt aan de Vliet, deze foto is dan ook genomen vanaf de Vliet kant, welke je op de voorgrond ziet.

Over Barbara Koppe

Barbara Koppe profielfotoIk ben fotograaf en grafisch ontwerper, maar bovenal ben ik verhalen-verteller. Dat doe ik het liefste door beelden.Ik fotografeer mijn omgeving, met name tijdens mijn reizen. ik noem het reis-fotografie. In mijn shop vind je veel landschappen, stadsgezichten, natuur en dieren. Ik ben onder andere in New York, Zweden, Noorwegen, Griekenland, Italie en frankrijk geweest om te fotograferen.

Alle werken