Een Werk aan de Muur shop

Noorderlicht boven Nederland

- Werkcode: 1 023 147

Karla Leeftink over Noorderlicht boven Nederland

Het is midden in de zomer en ik zie in de lucht een paarse gloed verschijnen! Het is precies wat ik hoopte. Het is noorderlicht. Dat is kicken! Ik had de gegevens over de aurora activiteit al een poosje goed gevolgd maar nu lady Aurora echt verschijnt, is dat geweldig om mee te maken. De paarse verticale lamellen van het noorderlicht verschuiven van links naar rechts boven de horizon, hun reflectie met zich meetrekkend over het water. Ook de sterren weerspiegelen in het water.

Aan de rechterkant boven de horizon zit een lichte plek met een blauwachtige kleur er omheen. Dit wordt veroorzaakt doordat zich op tachtig kilometer hoogte lichtende nachtwolken bevinden. De nachtwolken zitten dus bijzonder hoog en kunnen daardoor nog beschenen worden door de zon, die enkele uren geleden achter de horizon verdwenen is.
De lichtende wolken ontstaan boven het poolgebied en zijn zeldzaam. Het verschijnsel is in de zomer sporadisch in noordelijke richting waar te nemen bij heldere nachten.
De bruinachtig gekleurde wolken aan de rechterkant zijn gewone wolken. Die zitten veel lager in de lucht.

Het is een nacht om nooit te vergeten. Het laat me zien hoe klein ik ben als schepsel met de sterren boven me en maar liefst twee prachtige natuurverschijnselen voor me.
Karla Leeftink profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Karla Leeftink

Karla Leeftink fotografeert het liefst in de rust en stilte van vroege ochtenden met een vleugje mysterieuze mist. Het Drentsche-Aa gebied en het Reestdal zijn daarbij ideaal met de veelvuldig voorkomende witte wieven. Ook houdt ze van weidse Wadden landschappen en ruige Noorse fjorden landschappen. Staand onder de sterrenhemel is ze in haar element en onder de indruk de schepping. In een bevroren plas en op knoesten van bomen ziet ze spontaan abstracte kunstwerken voor zich.

Bij haar natuurpresentaties deelt ze enthousiast haar natuurbelevenissen en laat anderen zo door middel van haar foto- en videomateriaal meegenieten. Ze heeft een kaartenlijn opgezet met inmiddels ongeveer honderd kaarten, waarin ze eigen fotomateriaal heeft verwerkt. Ze levert foto’s aan tijdschriften en is auteur van het boek “Reeën het jaar rond “. (uitgekomen in 2018)

Alle werken van Karla Leeftink


Meer weten over Karla Leeftink?
Lees het verhaal achter de beeldmaker!


Waarom je kiest voor Noorderlicht boven Nederland op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Noorderlicht boven Nederland

Koop de foto Noorderlicht boven Nederland van Karla Leeftink op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 023 147
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
114,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.