Notabele namen op de Eiffeltoren Parijs van Arja Schrijver Fotografie

Koop dit werk op canvas, aluminium, Xpozer, (ingelijste) fotoprint of behang, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 87735
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
112 gratis verzending!

Omschrijving

Detail van de Eiffeltoren met 5 van de 72 namen van de wetenschappers, ingenieurs en enkele andere notabele mensen die bijgedragen hebben aan de Eiffeltoren. De namen zijn gegraveerd, maar werden in het begin van de twintigste eeuw weggeschilderd en in de jaren tachtig weer gerestaureerd door de "Société nouvelle d'exploitation de la Tour Eiffel", een maatschappij die gecontracteerd was om de toren zakelijk te exploiteren.

De namen die (geheel of gedeeltelijk zichtbaar zijn) op de foto: Augustin Louis Cauchy (wiskundige), Eugene Belgrand (ingenieur), Henri Victor Regnault (scheikundige en natuurkundige), Augustin Jean Fresnel (natuurkundige), Gaspard de Prony (ingenieur), Louis Vicat (ingenieur).

De Eiffeltoren staat op de linkeroever van de Seine en is ontworpen door Maurice Koechlin en Emile Nouguiert, twee medewerkers van Gustav Eiffel. Eiffel vond het ontwerp in eerste instantie niet mooi, maar kocht het ontwerp in 1884 van zijn twee medewerkers. De toren is gebouwd tussen 1887 en 1889 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889.

Dit werk wordt aangeboden door Arja Schrijver Fotografie

Arja Schrijver Fotografie profielfotoDe meeste foto’s die ik maak, zijn eenvoudige en serene foto’s van de natuur, van de kleinste details van bloemen tot eindeloze landschappen. Die laatste fotografeer ik vaak op reis, als mijn man en ik samen op een motor door Europa trekken. Maar ik heb een brede interesse, dus nostalgische foto’s van Parijs of zwart-wit foto’s van abstracte objecten vind je ook bij mij. Wat voor foto het ook is, ik maak ze met het idee dat ze echt sfeer toevoegen aan je huis of werkplek.

https://www.arjaschrijver.nl

Alle werken