Oud ansicht Cooltoren, Rotterdam

- Werkcode: 1 051 125

Frans Blok over Oud ansicht Cooltoren, Rotterdam

De Cooltoren, 154 meter hoog, is een nieuwe aanwinst in de skyline van Rotterdam. Een nieuwe? Dat zou je niet zeggen als je deze oude ansichtkaart ziet met op de voorgrond die historische zeilschepen in de Bierhaven. Je zou haast denken dat die Cooltoren er al honderd jaar staat.

Dit is dan ook geen echte "vintage" ansichtkaart, maar een kunstmatige verouderde recente foto. Naast de zeilschepen is daarop nog een historisch object te bespeuren: de graanzuiger, uiterst rechts, in de museumhaven van het Maritiem buitenmuseum.

De woningbouw daarachter, aan de Schiedamsedijk, is van recenter datum: de jaren vijftig. De woningen geheel links zijn zelfs nog nieuwer: de jaren tachtig. En ook de Bierhaven zelf is nog geen honderd jaar oud; deze zijtak van de Leuvehaven werd in de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog gegraven.

Een teken van de moderne tijd is dat de Cooltoren ook wel in modieus Engels de Cool Tower wordt genoemd. Hoewel "cool" op zich wel van toepassing is op de architectuur heeft dat niets te maken met de naam van de toren. Die verwijst naar de wijk waarin het gebouw staat Cool. Waar overigens ook de Coolsingel naar genoemd is, doch dit terzijde.
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor Oud ansicht Cooltoren, Rotterdam als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Oud ansicht Cooltoren, Rotterdam

Koop dit digital art werk Oud ansicht Cooltoren, Rotterdam van Frans Blok als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 051 125
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
161,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden