Oud ansicht Little C, Rotterdam

- Werkcode: 1 032 551

Frans Blok over Oud ansicht Little C, Rotterdam

Het lijkt er al honderd jaar te staan, het wijkje Little C aan de Coolhaven in Rotterdam. En toch is het project pas in 2021 opgeleverd.

De suggestie van ouderdom wordt natuurlijk deels veroorzaakt door het badje van Photoshop, waarin ik een recente foto kunstmatig heb verouderd. Door een combinatie van filters, texturen en andere effecten is het net alsof deze "oude" ansichtkaart decennia in een doos op een vochtige zolder gelegen heeft.

Maar ook de architectuur van Little C speelt een rol. Die is geïnspireerd door oude pakhuizen, in New York, maar ook in Rotterdam en omgeving. Het resultaat is een verrassend knus wijkje. Een mooi stukje stedelijke verdichting, en dat op een terrein dat jarenlang braak lag.

Op de voorgrond zien we het Tuschinskipark, dat tegelijk met Little C is ontwikkeld. Ook die naam brengt ons een eeuw terug in de tijd. Abraham Tuschinski was een Pool die, op weg naar Amerika, in Rotterdam bleef hangen en naam maakte als bioscoopexploitant.
Frans Blok profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door Frans Blok

Mijn werk bevindt zich in het grensgebied van fotografie, schilderkunst, computervisuals en grafisch ontwerp. Met mijn bedrijf 3Develop doe ik werk in opdracht maar dezelfde technieken, vaardigheden en software zet ik ook in voor het maken van vrij werk.Ik ben van oorsprong architect en ik woon in Rotterdam, vandaar dat de architectuur en de geschiedenis van die stad een belangrijke inspiratiebron vormen. Maar ook reizen naar onder andere IJsland en Groot-Brittannië, of wandelingen in Nederland, leveren veel materiaal op. Ontdekken en verbeelden, het zien en laten zien van kwaliteit en schoonheid, daar gaat het om in mijn werk.

Alle werken van Frans Blok


Waarom je kiest voor Oud ansicht Little C, Rotterdam als fotoprint

  • We zijn zeer tevreden over de kwaliteit. Het inkaderen hebben we overgelaten aan een plaatselijke handelaar omdat we een heel specifiek frame wensten.
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Dik fotopapier
  • Lijst de fotoprint zelf in

Oud ansicht Little C, Rotterdam

Koop dit digital art werk Oud ansicht Little C, Rotterdam van Frans Blok als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 1 032 551
Kies het materiaal Meer informatie
Fotoprint
Kies materiaal opties Speciale wens?
Wil je er een lijst omheen?
Let op, de witrand wordt binnenin toegevoegd. De gekozen maat van de fotoprint verandert hierdoor niet. Het werk wordt dus kleiner geprint als er een witrand gekozen wordt.
147,-
  • Nu gratis verzending!
  • Op maat gemaakt, bekijk de levertijden