Een Werk aan de Muur shop

Oude deur in Venetië | Aquarel schilderij

- Werkcode: 309 904

WatercolorWall over Oude deur in Venetië | Aquarel schilderij

Oude deur in Venetië. Aquarel schilderij met een focus op het stedelijk verval.

Venetië is een zeer oude middeleeuwse stad. Veel gebouwen en fundaties rotten langzaam weg of zinken langzaam naar de bodem van de Adriatische zee. En zo ook deze grote groene deur waar ik langs vaarde tijdens een gondeltocht in één van de vele kanaaltjes die Venetië rijk is. Het originele beeld is een fotobeeld die ik maakte vanuit de gondel. Door vanuit een laag perspectief te fotograferen, kreeg de oude poort een zeer krachtige en grootse uitstraling.
De schilderij toont het stedelijk verval met oude elementen en roestige kleurcontrasten bestaande uit aardse en groene tinten. De zichtbare erosie zoals de afbrokkelende pleisterwerk, bakstenen, roestige ijzer en het felle ultramarijne water geeft het schilderij het echte Venetiaanse sfeertje.
Het oude architectuur, de kleurcontrasten en de mooie details spraken mij erg aan om het fotobeeld in mijn atelier te vertalen tot een aquarel schilderij.
Het originele schilderij is geschilderd op 300 grams aquarelpapier.
WatercolorWall profielfoto

Dit werk wordt aangeboden door WatercolorWall

WatercolorWall is een schildersatelier en grafische studio van Ricardo Bouman, een aquarellist uit Zoetermeer.
In zijn atelier schildert hij vooral met aquarel, ecoline en inktsoorten.
Zijn collectie bevat werken in artistieke en moderne stijlen, geschilderd met interessante technieken. Zijn werk varieert van kleurrijk tot mystiek, van realisme tot expressionisme en van abstract tot minimalistisch. Zijn onderwerpen hebben veelal een connectie met de natuur, een emotie of een bezochte locatie op de wereld.
Zijn favoriete onderwerpen om te schilderen zijn berg- en heuvellandschappen, (middeleeuwse) stadsgezichten en expressionistische composities.
Speciaal voor Werk aan de Muur heeft Ricardo zijn schilderijen gedigitaliseerd in hoge resolutie waardoor ze verkrijgbaar zijn als hoogwaardige Artprint op de beschikbare materiaalsoort en in gebruikelijke en wandvullende formaten.

Alle werken van WatercolorWall


Waarom je kiest voor Oude deur in Venetië | Aquarel schilderij op canvas

  • Inmiddels al het derde werk van Werk aan de Muur ontvangen. Met tussenpozen van aantal jaren, het is nog steeds top kwaliteit!
  • Fine-art giclée afdrukkwaliteit
  • Ragscherp en kleurvaste prints
  • Gespannen op duurzaam, PEFC-goedgekeurd hout

Oude deur in Venetië | Aquarel schilderij

Koop dit schilderij Oude deur in Venetië | Aquarel schilderij van WatercolorWall als reproductie op canvas, aluminium dibond, (ingelijste) fotoprint, behang en Art Frame, op maat geprint in Fine-Art kwaliteit.

Werkcode: 309 904
Kies het materiaal Meer informatie
Canvas
Kies materiaal opties Speciale wens?
Voer zelf een maat in…
160,- Nu gratis verzending!

Betaal direct of achteraf. Of in 3 delen, zonder extra kosten.